През ноември продажбите на имоти в Турция на чужденци са

...
През ноември продажбите на имоти в Турция на чужденци са
Коментари Харесай

Чужденци купуват имоти в Турция с рекордни темпове

През ноември продажбите на парцели в Турция на чужденци са скочили с близо 50% до рекордно равнище. Спадът на лирата е направил покупко-продажбите доста по-евтини за тези, които купуват с твърда валута, написа Ройтерс.

На фона на над 20% годишна инфлация пазарът на недвижими парцели като цяло е бил многолюден през ноември, като общите продажби са нарастнали с 59% на годишна база до 178 814 парцела , сочат данните на Турския статистически институт.

В понеделник което е спад на цената й на половина през тази година.

Алтан Елмас, ръководител на локална асоциация на строителните бизнесмени и вложителите в жилищно строителство, разяснява, че притокът на задгранична валута в резултат на продажбите на жилища през 11-те месеца до ноември възлиза на към 8,5 милиарда $.

" До края на годината можем да достигнем 10 милиарда $. Най-голямата поддръжка за новата икономическа стратегия през идващия интервал ще пристигна от продажбите на парцели на чужденци ", сподели той.
 Турската лира скоро ще се стабилизира, убеждава Ердоган
Турската лира скоро ще се стабилизира, убеждава Ердоган

Президентът на Турция няма да направи компромис за лихвите

Иранските жители са най-многобройните задгранични купувачи на турски парцели, следвани от иракчани и руснаци.

Най-популярното място за покупка на жилища за чужденците е Истанбул с 2922 продажби. На второ място е южният курорт Анталия , а на трето - столицата Анкара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР