През ноември Ladyzone.bg празнува своя 10-годишен юбилей. По този повод

...
През ноември Ladyzone.bg празнува своя 10-годишен юбилей. По този повод
Коментари Харесай

Петя Боевска, координатор към ООН, за това какво е да си жена в един предимно мъжки свят

През ноември Ladyzone.bg чества своя 10-годишен празник. По този мотив дружно с предаването " " започваме поредицата " ", в която 5 дами ще приказват намерено за персоналния си и професионален свят, за борбите, през които са минали и за сегашното, в което са щастливи. Всяка от тях ще бъде сложена в по-широкия публичен подтекст, пояснен от психолога и социолог Детелина Стаменова.

Тази седмица в рубриката ви срещаме с една жена, избрала ексцентричен професионален път. Работата води Петя Боевска в бежанските лагери в Ирак. Още от дребна тя знае, че желае да обикаля света и да оказва помощ на хората в неволя. Завършва " Международни връзки " и се насочва към Женева, където бързо получава своята мечтана работа в структурите на Организация на обединените нации.

Снимка: bTV

Всъщност Петя е координатор на ограниченията за заслон в Северен Ирак. Казва, че това е една забавна специалност и малко хора осънзават, че е една кариера, а не нещо, което човек прави в свободното си време.

" Там човек в действителност се сблъсква с доста ориси. Мисля, че това е мястото, на което осъзнах че в случай че желая да упражнявам тази специалност, би трябвало да изградя малко по-дебела кожа. Хубаво е човек да е сензитивен и да има емпатия, само че в тази сфера на работа, в действителност е доста мъчно да преживяваш всяка среща. " споделя тя.

Снимка: bTV

Защо обаче една жена взема решение да избере този професионален път?

Според психолога Детелина Стаменова, хората работят по разнообразни аргументи. Някои за пари, някои за самостоятелност и една трета група от хората, с цел да срещат личните си полезности и да бъдат потребни.

Снимка: bTV

" Това е доста характерна личностна характерност, обвързвана с алтруизма. Водещото при тези хора е да се усещат потребни към обществото. " споделя Детелина.

Научете повече за историята на Петя Боевска от видеото в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР