През настоящата седмица родните ни тенисисти не спират да ни

...
През настоящата седмица родните ни тенисисти не спират да ни
Коментари Харесай

Програма: Лазаров в търсене на нов трофей, Кузманов и Нестеров в опит да достигнат финал

През актуалната седмица родните ни тенисисти не стопират да ни носят положителни страсти, откакто през вчерашния ден Александър Лазаров доближи до финалния дуел на ITF конкуренцията от категория М25 в Тбилиси, а Димитър Кузманов и Пьотр Нестеров са полуфиналисти надлежно на Чаланджъра в Цуг и на М15 шампионата в Нови Сад.

Първи на корта ще излезе 19-годишният Нестеров, който преодоля квалификациите, с цел да откри място в главната скица, където още на старта надви над първия подложен, а след това реализира още две влиятелни победи. Тийнейджърът, който при започване на седмицата записва ново рекордно класиране - №955, през днешния ден ще играе своя втори полуфинал в кариерата си, като негов конкурент ще бъде 977-ият в света Тадеас Пароулек, а срещата посред им ще започва не преди 11:00 часа българско време.

По-късно денем в игра ще можем да забележим втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов, който след отличните си изяви в квалификациите на Уимбълдън не бе печелил мач до тази седмица. Това се промени на Чаланджър конкуренцията в швейцарския град Цуг, където Мико показва отлична игра и през днешния ден ще търси място в конфликта за купата. В полуфиналната фаза го чака дуел против някогашния №10 Ернестс Гулбис, който също по този начин може да се похвали с постигане до финалната четворка на Ролан Гарос. В момента обаче латвиецът е извънредно надалеч от тази си форма и заема 365-ата позиция в ранглистата, което трансформира родния ни представител във любимец в мача, започващ към 13:30 часа.

Последен в деяние ще бъде Александър Лазаров, който се намира във превъзходна форма през последните седмици и през днешния ден ще опита да реализира десета поредна победа, което би означавало втори следващ трофей за него, откакто неотдавна завоюва купата на ITF шампионата в София. В борбата за трофея на нашия съотечественик му следва да премери сили с руснака Сава Полухин, намиращ се близо 600 места по-назад от българина в ранглистата. Това ще бъде първа среща посред им и се чака да стартира не преди 14:00 часа българско време.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР