През моите 15 години, в които работя предимно с жени

...
През моите 15 години, в които работя предимно с жени
Коментари Харесай

Съжалявам...: 3 грешки в комуникацията, влияещи отрицателно на жените лидери

През моите 15 години, в които работя най-вече с дами водачи, доста от тях споделиха разочарованието и страховете си от диалозите с лицата, вземащи решения, и какъв брой е мъчно да предадат желанието си за благоприятни условия на изпълнително равнище.

Разбирам добре възприятието, като човек, който се мъчеше да приказва на срещи или да прави позвънявания за продажби в първите дни на построяването на моята компания. Преди изпитвах непреодолимо възприятие на суматоха, защото започвах да споделям прекомерно неуместни детайлности на срещи, които не бяха свързани с нашето лимитирано време. Докато бях в юридическия факултет осъзнах, че достигането до равнище сътрудник в някоя от именитите компании на Уолстрийт изисква едно ясно умение : връзка.

Работата с юристи и прокурори като стажант преди повече от 20 години ми оказа помощ да стана ефикасен професионален комуникатор, изключително с вземащите решения. Трябваше да се науча по какъв начин да подкрепям детайлите къси, директни и ясни, с цел да реализира съответен резултат. Освен това в " живота на огромна юридическа компания "  бързо се научавате по какъв начин да избягвате импулса да прекалявате и просто да поискате това, което желаете. Повечето от нас имат няколко общи неточности в връзката, които евентуално биха могли да ни блокират. Ето някои от тях.

" Съжалявам... "  

Много дами са склонни да се извиняват прекалено много при срещи с сътрудници и в наличието на лица, вземащи решения, което може да се схване като уязвимост или даже детско. Например, да кажете, че съжалявате по време на среща, тъй като не сте съгласни с гледната точка на различен сътрудник, или да вдигнете ръка, с цел да говорите по време на среща и по-късно да произнесете просто " Съжалявам ", преди да добавите стойност към диалога, са образци за информационни неточности.

Въпреки че непрекъснатите извинения са предопределени да покажат вежливост и добрина, те постоянно се преглеждат като нерешителни и пасивни. Вместо да се извинявате, изберете да благодарите. Заменете изречението " Съжалявам, че ви преустановявам "  с " Благодаря, че ме изслушахте "  или " Имам нещо да прибавя, благодаря ".

Това основава равнище на внимание във връзка с цената на вашия принос и лимитира появяването на боязън или плашливост, която допуска встъпително опрощение.

" Преди доста време... "  

През 2014 година срещнах мъж готвач, който беше показан в Опра при започване на 90-те години. Той продължи да носи своята подписна риза " As Seen on Oprah ", като че ли шоуто към момента е в ефир. Въпреки това, като продължи да акцентира предишните си достижения, неговият бизнес продължи да изживява експоненциален напредък и популяризира продуктите си в заведения за хранене, огромни конгреси и неотдавна в Food Network  —  всичко от събитие, датиращо преди повече от 20 години. Той ми сподели: " Твоите достижения не си отиват, до момента в който не спреш да приказваш за тях ".

Обичайно е да се има вяра, че предходните ви достижения са намаляли по стойност заради времето и след това да минимизирате тяхното значение. Но съм срещал мъже с високи достижения през моята кариера в областта на недвижимите парцели, които не престават да популяризират своята най-важна лента със обилни триумфи от минали столетия, илюстрирайки по какъв начин това е оформило растежа на тяхната компания.

Жените от време на време вземат поради отрицателното влияние от хвалбата в решението си да пропуснат данни за техни достижения и самопризнания. Когато споделяме, е всекидневно да прибавяме " Това се случи доста от дълго време ", което прави още по-лесно да бъдем подценени за опция. Но нашите достижения са подобаващи и нямат период на валидност. Не можете да карате другите да гадаят за вашия капацитет.

" Защото, аз... "

Да кажем, че сте на лидерска позиция във вашата компания и най-сетне разполагате с вниманието на авторитетен човек, който взема решения, който ви е поканил да присъствате на извънредно мрежово събитие, само че не можете да присъствате заради натовареност в графика ви. Възможно е да почувствате импулса да разкажете изцяло за всичките си проекти, само че това е неверен ход.

" Иска ми се да мога да се причисля към вас и още веднъж ви благодаря за поканата. Не мога да участвам, тъй като дадох обещание на майка ми, че ще се причисля към нея на вечеря, и защото рядко имаме опция да се забележим в този момент, откакто се реалокирах в Сиатъл от Портланд и тя е тук единствено още няколко дни, не желая да нарушавам обещанието си. Много скърбя, може би идващия път ", е неверният метод. 

Правилният метод да съобщите решението си е следният: " За страдание, не мога да се причисля към вас на следващия ден, защото имам предходен ангажимент, който не може да бъде изменен. За мен е чест да бъда поканен да участвам на това събитие и с неспокойствие чакам да се причисля към вас на идващото събитие. Благодаря ви ". 

Пропускайки  " тъй като аз ", вие ще споделите единствено най-подходящите детайлности, с които другата страна не е осведомена, за разлика от тези, които могат да работят против вас в бъдеще.

Важно е да осъзнаете какъв брой елементарни ежедневни информационни неточности могат да повлияят отрицателно на кариерата ви. Въпреки че може да не го осъзнавате, лицата, вземащи решения, търсят уверени гении. Трябва да сте наясно за тези постоянно срещани изречения, които са по-приемливи в персонални условия, само че могат да бъдат нездравословни за вашата кариера и бизнес напредък.

Източник: Карол Санкар, основател на The Confidence Factor for Women in Leadership, за 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР