През миналогодишния сезон Онс Жабер пренаписа историята на арабския тенис,

...
През миналогодишния сезон Онс Жабер пренаписа историята на арабския тенис,
Коментари Харесай

Тежък старт за световната №2: Жабер изпита проблеми, но не допусна изненада в Мелбърн

През миналогодишния сезон Онс Жабер пренаписа историята на арабския тенис, откакто завоюва WTA 1000 шампионата в Мадрид и доближи до финалите на Уимбълдън и US Open. Днес тя започва акцията си на Откритото състезание на Австралия и въпреки да срещна съществени усложнения в откриващия си дуел против Тамара Зиданшек, то международната №2 не разреши да се стигне до изненада и затвори срещата в своя изгода след 7:6(8) 4:6 6:1. Така тя продължава напред към втория стадий на конкуренцията, където ѝ следва да премери сили с Алисън Риск или Маркета Вондрушова.

Сблъсъкът започва без изненади, защото в самото му начало тунизийката взе ранно предимство, с цел да поведе с пробив и 4:1. Последва обаче фрапантен спад в равнището ѝ на показване и непредизвиканите неточности от нейната ракета не спираха да се множат. Това разреши на Зиданшек да възвърне паритета за 4:4, а след това и да вкара сета в тайбрек. Там словенката доближи до три сетбола, само че откакто не материализира нито един от тях, то в последна сметка фаворитката съумя да постави точка на частта в своя изгода.

Във втория сет международната №98 съумяваше да извади от равновесие своята по-високоранкирана противничка с помощта на плоските си и чудесно ориентирани удари, с които принуждаваше Жабер да покрива цялата широчина на корта. С придвижване на времето отрицателните реакции на арабката зачестяваха от ден на ден, а извънредно неуверената ѝ игра оказа своето въздействие в края на сета, когато Зиданшек се възползва от разкрилата се опция и вкара дуела в трета решителна част.

Заключителният сет обаче пое в изцяло друга посока, защото от началните минути тунизийската представителка бе пределно съсредоточена и не отпускаше никакви лесни точки на съперничката си. Тя съумя да откри верния темп в играта си и стигна до реализирането на цели три пробива, с цел да запише шест следващи гейма на своята сметка, а с това и да се поздрави с крайната победа.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР