През миналата седмица Делян Пеевски определи президентството като “една тъмна

...
През миналата седмица Делян Пеевски определи президентството като “една тъмна
Коментари Харесай

Прокуратурата се задейства след обвиненията на Делян Пеевски по адрес на президенството

През предходната седмица Делян Пеевски дефинира президентството като “една тъмна институция, цялостна с доста кеш ”. Тогава той попита къде е потопен “Пътят на Копринката “, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните държавни управления на Румен Радев. Днес Делян Пеевски oтправи питане към основния прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и управлението на Държавна организация “Национална сигурност ” и Комисията за противопоставяне на корупцията за сигнали, свързани с корупция в президентството.

Днес пристигна и отговорът от прокуратурата. Градският прокурор на София Илияна Кирилова съобщи, че Софийската градска прокуратура ревизира какви данни има във връзка с лицата Сотир Ушев и Николай Копринков.

По думите ѝ казусът към този момент е разпределен на наблюдаващ прокурор, допустимо е и Делян Пеевски да бъде свикан на разпит.

Успоредно с това в градската прокуратура върви мониторинг на каузи, които са пристигнали от закритата към този момент спецпрокуратура, посочи Кирилова. Градският прокурор съобщи, че когато бъдат прегледани всички сигнали и каузи, обществеността ще бъде известена.

Кирилова означи също, че в прокуратурата има сигнал от последния длъжностен министър-председател Гълъб Донев, че в Агенция по заетостта са били осъществени злоупотреби с европейски пари и Плана за възобновяване. Тя уточни, че сигналът се намира в европейската прокуратура и в него се загатват имената на господин Ушев и господин Копринков. Градският прокурор на София посочи, че сигналът на някогашния министър председател не е против съветници на президента.

Междувременно президентът Румен Радев съобщи, че сега следим добре позната техника, когато след взаимното изпиране, не можеш да се отървеш от тежкото корупционно завещание и когато сега има действителни корупционни кавги, е да създаваш подправени такива, сподели президентът Радев. Попитан дали ще поддържа основаването на политически план Радев сподели, че в случай че даде доверието си на някоя политическа групировка, той самичък ще го съобщи пред медиите.

“Цялата тази режисирана медийна нервност издава боязън от нова партия. Този хор на страха сплоти освен партиите в „ сглобката “, само че и дребни парламентарни и извънпарламентарни партии, които дружно се усещат застрашени от ерозията на доверието ”, разяснява Радев. Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш персони, ще промениш настроенията на хората. Хората са възмутени от цените, схемите, назначенията, неуспеха в европейската ни интеграция, от жилища с асансьори и от безконтролно ръководство, съобщи още президентът. Според него самата обстановка е такава, че появяването на опция е неизбежна. 

„ Аз няма да разясня господин Магнитски. Балзак от дълго време е декларирал, че една от най-отблъскващите навици в дребните души е това, че подозират своите низости у другите “, сподели Румен Радев във връзка обвиняванията на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР