През миналата година Проучване и добив на нефт и газ

...
През миналата година Проучване и добив на нефт и газ
Коментари Харесай

По-високите цени увеличиха приходите на „Проучване и добив на нефт и газ”

През предходната година „ Проучване и рандеман на петрол и газ ” АД - София продължи главната си активност, обвързвана с употреба на залежи за рандеман на петрол и природен газ съгласно издадените 13 броя концесии. Продължи и активността по търсене на петрол и природен газ. Съгласно подписаните контракти за концесия и на база осъществените количества недопечен петрол и природен газ сдружението заплаща  концесионно заплащане за всяко шестмесечие.

Във връзка с продължаващата международна пандемия от Covid-19, компанията е постоянна макар сегашната икономическа среда и разполага с задоволително капитал и ликвидност да обслужва своите оперативни действия и задължения, споделят мениджърите й.

От компанията оповестяват за растеж в приходите и облагата през предходната година по отношение на 2020-а, което  е обвързвано с повишаването на цените на петролните артикули. От друга страна, пандемията е повода за нарастването на непредвидени разноски през предходната година, които са свързани с по-високите разходи за сондажна дейност на единственото българско сдружение, което реализира цялостния комплекс от действия по търсене, изследване, разработка и употреба на нефтени и газови залежи, както и преработката на недопечен петрол до крайни артикули за пазара. Повече пари са изхарчени и за материали и за хонорари.

Финансовият резултат на „ Проучване и рандеман на петрол и газ ”  след данъчно облагане е облага в размер на 539 хиляди лева. при 244 хил. лева година по-рано.  

Акциите на „ Проучване и рандеман на петрол и газ ” АД са владеене на 324 акционери - компании и самостоятелни вложители, като няма обособени класове. От 2004 година сдружението е част от групата " Химимпорт ". " Зърнени храни България " АД е максимален акционер с 6 248 464 акции или 51.10% от книжата с право на глас.

" Проучване и рандеман на петрол и газ " АД е обществена компания, а акциите й се търгуват на " Българска фондова борса " АД при 3.80 лв. за един брой все още. А това образува пазарна капитализация от 46.47 млн. лв.. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР