През миналата година на територията на област Враца са извършени

...
През миналата година на територията на област Враца са извършени
Коментари Харесай

14 изнасилвания и три убийства са станали за година във Врачанско

През предходната година на територията на област Враца са осъществени 14 изнасилвания и три убийства, сочат данните от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, научи BulNews.bg.
Според изнесените данни на територията на област Враца закононарушенията срещу личността имат спад от близо 25% по отношение на 2016 година, което се дължи най-вече на занижения брой телесни повреди.
Въпреки по-малкия брой такива закононарушения, разкриваемостта им е малко над 40%. През годината на територията са регистрирани 3 умишлени убийства, който са били разкрити. При половите закононарушения се регистрира растеж от 7% по отношение на 2016 година, като разкриваемостта е нараснала (50%). Общо са регистрирани 14, от които са разкрити 7, а за 2016 година са били 13, 6 от които са разкрити.
Факт е, че записаните престъпни закононарушения за региона са 2 468, които съставляват 2.71% от общо записаната престъпна престъпност в страната. Броят на разкритите закононарушения е 1523, като се регистрира растеж 4.2% в броя им по отношение на 2016 година. Установените причинители са общо 1 574 на брой, като 1 400 от тях са открити по закононарушения, регистрирани през 2017 година, останалите - по закононарушения, регистрирани в предходни години.
През годината е регистриран растеж при грабежите с 15%, като са регистрирани 30 грабежа, 15 от които са разкрити. За годината е регистриран е един въоръжен обир с хладно оръжие. Традиционно доминират по този начин наречените улични грабежи, които са 18 и грабежите над самотноживущи лица 8 броя, както и 2 грабежа в търговски обекти и офиси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР