През май ще се пречупи инфекцията и ще кривата ще

...
През май ще се пречупи инфекцията и ще кривата ще
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ВМА: През май ще се пречупи инфекцията, кривата ще тръгне надолу

През май ще се пречупи инфекцията и ще кривата ще тръгне надолу. За италиански сюжет не може да се мисли в България, тъй като ограниченията тук са взети на време и се съблюдават отговорно и добре от хората.
Това предвижда пред БНР полк. доцент доктор Георги Попов - зам.-началник на ВМА и шеф на Катедрата по инфекциозни заболявания.

" При Covid-19 я няма високата температура, присъща за грипа, от към 39 градуса, а е към 37,6 и рядко надвишава 38 градуса ", изясни още той и добави, че особено е флуктуиращото протичане на болестта, при което температурата се покачва и намалява.

Доц. Попов изясни, че пациентите със признаци - кашлица и тежест в гърдите, е значимо да бъдат съветвани по телефона от доктор, с цел да се реши дали признаците им допускат съществуване на вируса, с цел да бъдат ориентирани към болница, където да им бъде направено рентгеново проучване. По думите му към 200 инфектирани с ковид могат да бъдат поети от здравната система за болнично лекуване, само че когато станат повече 500, няма да по какъв начин всеки с кашлица и тежест в гърдите да бъде признат в болница.

" Ако се вземат всички леки форми в болница, ще се пренасити болничната мрежа. А когато пристигна вълната от по-тежко болните, когато сме в разгара и изключително в края на епидемията, ще сме изразходвали системата. Най-важно е тези заболели да бъдат съветвани от доктор и да бъде преценено дали е нужно болнично държание или лекуване ", уточни доцент Попов.

" 21 са лежащите пациенти при нас с потвърдена коронавирусна зараза, 34 са на домашно лекуване и поддържаме връзка непрестанно с тях, а още четирима би трябвало да бъдат известени, само че ще се реши дали да бъдат настанени за болнично лекуване ", изясни доцент Попов и уточни, че двама от тези 21 са в тежко, само че нормализирано положение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР