През май 2022 г. общият показател на намалява с 0,7

...
През май 2022 г. общият показател на намалява с 0,7
Коментари Харесай

Общият показател за бизнес климата през месец май намалява с 0,7 пункта

През май 2022 година общият индикатор на понижава с 0,7 пункта спрямо април вследствие на по-неблагоприятния бизнес климат в индустрията, строителството и търговията на дребно.

Промишленост

Съставният индикатор „ бизнес климат в индустрията “ се намалява с 0,8 пункта, което се дължи на влошените упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. Според тях през последния месец има известно нарастване на осигуреността на производството с поръчки, което обаче не е съпроводено с нараснали упования за индустриалната интензивност през идващите три месеца.

Основният фактор, объркващ активността на предприятията, е несигурната икономическа среда, посочена от 61,7% от предприятията. На второ и на трето място остават дефицитът на работна мощ и факторът „ други “.

Според последната анкета делът на мениджърите, които не престават да чакат продажните цени в бранша да се усилят през идващите три месеца, е 35,3%.

Строителство

През май съставният индикатор „ бизнес климат в строителството “ спада с 3,6 пункта вследствие на по-неблагоприятните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР