През март миналата година компанията обяви, че прекратява износа за

...
През март миналата година компанията обяви, че прекратява износа за
Коментари Харесай

Вашингтон санкционира най-големия производител на титан в Русия и света

През март предходната година компанията разгласи, че приключва износа за Вашингтон и го пренасочва към други страни. VSMPO-Avisma е единствената компания с цялостен цикъл на произвеждане - от рандеман и преправка на суровината до крайни артикули и има към 90% от съветския експорт на исполин, който се употребява в производството на самолети Boeing и Airbus.

В новия санкционен лист с изключение на VSMPO-Avisma попадат още четири съветски компании, които съгласно американците доставят на съветския военно-промишлен комплекс, в това число продукция на дронове. VSMPO-Avisma е включена в листата за доставка на исполин за военната промишленост.

Санкционирани са още компании в Китай - упрекнати в присъединяване в скица за доставка на глобени високотехнологични съставни елементи за специфичния софтуерен център в Санкт Петербург, който създава дронове за съветски военни.

Освен съветски и китайски компании, описът на Министерството на търговията включва компании от Германия, Финландия, Обединените арабски емирства, Оман и Пакистан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР