През Малашевице минават по 200 товарни влака всеки месец. Правителството

...
През Малашевице минават по 200 товарни влака всеки месец. Правителството
Коментари Харесай

"Пътят на коприната" променя полския граничен град Малашевице

През Малашевице минават по 200 товарни влака всеки месец.

Правителството в Полша обмисля отварянето на втори пункт на границата с Беларус. Още по тематиката
Китай отстъпва от тактиката Made in China 2025 след митата на Съединени американски щати

Програмата планува превръщането на страната във водещ производител в основни браншове
26 юни 2018
Един пояс, веднъж, доста проблеми

Китайските упоритости за световно въздействие се ускоряват, само че реализирането им ще отнеме известно време
26 май 2017 Преди към 10 години товарни влакове от Китай започнаха да идват в дребния град Малашевице, който се намира в Източна Полша наоколо до границата с Беларус. Тогава локалните управляващи считаха тези интервенции за оригиналност, влаковете прекосяваха един път на две седмици през града и продължаваха към други европейски страни, като товарът им включваше най-вече преносими компютри и коли. През 2017 година броят на преминаващите през града влакове от Китай се е нараснал доста, защото Пекин извършва тактиката си за засилена търговия посредством " Пътя на коприната ", чиято цел е да свързва допустимо най-лесно Азия и Европа, оповестява Reuters.

Повече доставки - повече влакове

Ситуацията в Малашевице се е трансформирала фрапантно, защото към този момент през дребния полски град минават по 200 влака на месец. Някои жп доставки идват със забавяне от 10 дни до крайните си дестинации в европейски страни и Китай поради незадоволително качествена инфраструктура и нуждата от попълване на огромна документи. Очаква се закъсненията да се усилят, откакто китайските управляващи усилят доставките.

Също по този начин актуалната обстановка демонстрира, че огромната самодейност на Китай регистрира триумфи, само че на сътрудниците ѝ им е мъчно да поддържат сходно движение.

По железопътната мрежа, която се употребява от огромни компании като Hewlett Packard, търговеца на спортни артикули Decathlon и производителя на коли Volvo, се изпълнени доставки по 3673 маршрута от Китай до Европа през миналата година, до момента в който през 2016 година са били 1702. През 2011 година броят им е бил едвам 17, демонстрират данни на държавната компания China Railway. Линията към момента не генерира облага, само че за сметка на това получава държавни дотации и от Пекин се стремят да я обновяват с нови услуги, откакто беше включена в " Пътя на коприната ". Целта на държавното управление в Китай е по тази линия да се извършват годишно 5 хиляди маршрута до 2020 година

Притеснения на засегнатите страни

Карстен Потхарс, шеф в InterRail Europe, изрази недоволството си от натрупването на прекомерно доста влакове по мрежата. Недоволството измежду доставчиците е ориентирано против локалната власт в Малашевице, която дава отговор за организацията.

От PKP Cargo, полския държавен жп оператор, който управлява главния терминал, разясниха, че е невероятно сегашната инфраструктура да издържи на упования растеж на товарите. Ръководството на Europort, която управлява частен жп терминал, заяви, че в края на 2017 година се е образувала колона от 100 влака на границата сред Полша и Беларус.

Изпълнителният шеф на PKP Cargo Чеслав Варшевиц разяснява през март, че това е огромно предизвикателство и огромна опция. От PKP оповестиха в публично изказване, че към този момент не се образуват колони и се стремят да разширят потенциала си и да си сътрудничат с оператори на частни терминали, с цел да избегнат сходни обстановки. От Министерството по инфраструктурата в Полша разясниха, че обмислят отварянето на втори пункт на границата с Беларус.

Въпреки тези планове напрежението измежду доставчиците остава високо, защото те се притесняват, че измененията няма да бъдат изпълнени задоволително бързо. Реакцията на доставчиците тормози Кристоф Иванюк, кмет на полската община Тереспол, която включва Малашевице. Иванюк се съмнява, че PKP Cargo ще успее да оперира при сериозен растеж на доставките, като от това ще загуби градът.

От друга страна, доставките на товари с влакове от Европа към Китай са доста по-малко, както демонстрира комерсиалният недостиг сред Европейски Съюз и азиатската страна.

Амбициите на Китай

Източници, близки до полското държавното управление, настояват, че управляващите във Варшава се притесняват, че Пекин не прави задоволително, с цел да отвори вътрешния си пазар за задгранични компании. Според тях посредством " Пътя на коприната " китайското държавно управление се стреми да залее Европа с китайски артикули.

В същото време редица градове в Китай възнамеряват увеличение на доставките с товарни влакове към Европа. Експертите в промишлеността изясняват, че фирмите избират жп транспортните мрежи заради две аргументи – по-бързо е спрямо транспортен съд и е по-евтино по отношение на въздушния превоз.

В интервала сред 2011 и 2016 година китайските товарни влакове, които се движат към Европа, са получили финансова поддръжка от локалните управляващи на стойност 303 млн. $, демонстрира изследване на университета в Шанхай Donghua.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР