През лятото ще има запазване на цените, коментира икономистът.Есента наистина

...
През лятото ще има запазване на цените, коментира икономистът.Есента наистина
Коментари Харесай

Икономистът В. Григорова: Чака ни наистина тежка есен

През лятото ще има опазване на цените, разяснява икономистът.

Есента в действителност се обрисува тежка, изключително с увеличението на цените на електрическата енергия и парното. За това предизвести икономистът от КТ „ Подкрепа” Ваня Григорова в студиото на „ Събуди се”. Според нея ограниченията на властта няма да понижат натиска върху семействата.



„ Пакетът от ограничения, ориентиран към семействата, е 2 милиарда лева ¾ от тях са за пенсии. Едва 500 млн. би трябвало да понижат натиска върху домакинските бюджети. Очевидно е, че това не може да се случи”, безапелационна е тя.

На този декор Григорова уточни, че има забележителен риск от продоволствена рецесия. Тя напомни молбата на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш към президента Владимир Путин Русия да отпусне зърнените ресурси.

„ Основният проблем, който се вижда, с изключение на газа и горивата, са и торовете. Производителите в Европейски Съюз би трябвало да заплащат квоти, по образеца на въглищната промишленост. Именно заради това огромна част от мощностите в България към този момент не създават торове и разчитаме на внос”, акцентира тя.

Григорова разяснява прогноза на Българска академия на науките за 50% нарастване на цените на плодовете и зеленчуците през есента. „ Много по-нагоре могат да стигнат цените. Не знам дали ще се сбъдне прогнозата на Българска академия на науките, само че има сериозен риск от нарастване.




Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР