През лятото на миналата година, жители на аксаковското село Куманово

...
През лятото на миналата година, жители на аксаковското село Куманово
Коментари Харесай

Жителите на село Куманово са отново в протестна готовност

През лятото на предходната година, поданици на аксаковското село Куманово заплашиха с протестни дейности поради многочислените проблеми в обитаемото място. Сред тях са неприятната инфраструктура, неналичието на публичен превоз и сметопочистването и сметоизвозването.  

Малко след репортажа на Александър Йорданов за проблемите в селото, жителите организираха среща с кмета на Община Аксаково Атанас Стоилов и кметския наместник Атанаска Пашалова.

През ноември бяха подхванати и дейности по преасфалтиране на някои от осеяните с дупки улици.

Близо половин година по-късно, поданици на селото още веднъж ни потърсиха. Според Мира Ангелова и Мария Николова от Инициативния комитет на село Куманово, обитаемото място е било подценено в проектобюджета на Община Аксаково за 2022 година. Той е бил гласуван през март, а по думите на двете дами, кметският наместник на Куманово не е участвал. За Куманово са гласувани 10 хиляди лв. за създаване на защитни уреди против наводнения.

Мира Ангелова и Мария Николова недоумяват за какво пътят Камернар-Куманово, който съгласно тях е в доста неприятно положение и не е ремонтиран от 40 години, още веднъж не влиза в проектите на двете общини, отговарящи за него – Аксаково и Варна. Освен това, на една от новоремонтираните улици още веднъж са зейнали дупки. Проблем остава и сметоизвозването , което е единствено два пъти в месеца и преливащите казани са постоянно срещана панорама.

Чуйте повече за проблемите в селото от Мира Ангелова и Мария Николова:

След диалога с Мира и Мария, потърсихме за коментар кмета на Община Аксаково Атанас Стоилов, само че не можахме да се свържем с него. Във вторник следва среща сред него и поданици на селото. Освен това, от инициативния комитет на село Куманово се заканиха да сезират регионалния шеф на Варненска област и Министерски съвет. При липса на решение на проблемите в селото, не са изключени и протестни дейности и затваряне на пътя Каменар-Куманово.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР