През лятото можем да намерим дини навсякъде! Те са не

...
През лятото можем да намерим дини навсякъде! Те са не
Коментари Харесай

Изненадващите странични ефекти от яденето на диня

През лятото можем да намерим дини на всички места! Те са освен вкусни и освежаващи, само че и здравословни. Съдържат огромни количества витамини А, С и В6 и калий. Също по този начин съдържат растителни химикали, като цитрулин и ликопен.

Тези химикали ги вършат потребни за нашето здраве. Но както всичко останало, прекалено много консумация на любеница може да сътвори проблеми за тялото ви.

Дините са богати на ликопен. Така че, не консумирайте любеница в огромни количества. Това може да докара до гадене, отичане на корема, диария, повръщане, стомашно разстройство и газове. Тези признаци могат да бъдат по-лоши измежду възрастните хора, защото храносмилателната система има наклонност да отслабва с възрастта.

Дините съдържат високо количество калий. Консумирането на обогатена с калий храна в огромни количества може да докара до сърдечно-съдови проблеми. Може да повлияят и на двигателния надзор и нервната система на тялото.

Диня, цялостна с естествена захар, може да провокира скок в равнището на захарта на тялото. Ето за какво диабетици би трябвало да заобикалят потреблението на любеница. Прекомерната консумация на любеница може да докара до намаление на равнището на кръвното налягане на тялото.

 Изненадващите странични резултати от яденето на любеница

Ако човек страда от ниско кръвно налягане, най-добре е да се избегне динята във всичките й форми. Консумирането на любеница може също да аргументи алергични реакции при някои хора.

Те са тежки или леки обриви, анафилаксия и отичане на лицето. Хората, които са алергични към моркови, латекс и краставици, могат елементарно да развият алергични реакции към този плод.

Гестационният диабет е постоянно срещан, само че сериозен проблем, който визира доста бременни дами. Консумирането на огромни количества дини усилва равнището на кръвната захар по тази причина бременните би трябвало да ги заобикалят.

Страничните резултати от яденето на прекалено много любеница могат да причинят импотентност и еректилна дисфункция при мъжете. Така че, когато ядете любеница, бъдете наясно с размера на порцията си! Лесно е да консумирате прекомерно доста от този свеж плод - то е толкоз вкусно!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР