През живота си Бил Гейтс е правил страхотни глупости. Милионерът

...
През живота си Бил Гейтс е правил страхотни глупости. Милионерът
Коментари Харесай

Бил Гейтс обясни защо е пил фекална вода

През живота си Бил Гейтс е правил страхотни нелепости. Милионерът признава, че дружно с Джими Фалън е пил вода от фекална наслойка. На сцената бил погълнал буркан, запълнен с човешки изпражнения.

Неговата цел не е била да провокира смях у хората, а да ги накара да се заинтересуват от проблем, който касае над 3 милиарда души - неприятните санитарни условия. Заради достиженията на учени и инженери от целия свят, ние се доближаваме до нови решения, които ще предотвратят заболявания и болести. На 19 ноември беше международният ден на тоалетната и Гейтс реши да напише този пост в своя Facebook профил.

 Бил Гейтс

Той, дружно с някогашната си брачна половинка Мелинда Гейтс, е съпредседател на организация с нестопанска цел, чиято цел е да понижи бедността, заболяванията и неравенството по света, която той основава дружно с някогашната си брачна половинка.

" Да живееш без тоалетна е повече от стеснение. Опасно е. Несигурните санитарни условия значат нечиста вода, почва и храна. Това предизвиква заболявания и гибел “, написа той в блога си през юли.

Бил Гейтс показа, че съгласно него светът става все по-претъпкан, а до 2050 година популацията на планетата ще бъде с 2 милиарда души повече. По думите на милиардера това ще е огромен проблем, тъй като болшинството от тези хора ще се родят тук-там без канализация и тоалетна, предава Дир.бг. 

 Бил Гейтс

От 2011 година фондацията на " Бил и Мелинда Гейтс " финансира планове, целящи да " изобретят тоалетната отначало ". Учените са натоварени с концепцията, да основат ново потомство евтини тоалетни, които да работят без канализационни системи или течаща вода.

Бил Гейтс е финансирал основаването на нова система за обработка на фекална наслойка от външни тоалетни, септични ями и канализация. Тя трансформира човешките боклуци в питейна вода и електричество.

Според филантропът пречистената вода от фекалии може да помогне на доста хора, тъй като е годна за пиянство. В разследване на климатичните промени доста зони по света ще се сблъскат с по-сурови суши.

 Бил Гейтс

Инсталацията изисква дребна част от силата, пространството и разноските, свързани с обичайна канализация и пречиствателна станция за отпадъчни води.

Бил Гейтс е оптимист, че до 10 години ще има работеща евтина тоалетна, която да не разчита на вода или връзка с канализация.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР