През изминалото денонощие в Сърбия четирима души са починали от

...
През изминалото денонощие в Сърбия четирима души са починали от
Коментари Харесай

Сърбия даде нови жертви в битката с коронавируса

През миналото денонощие в Сърбия четирима души са умряли от затруднения, породени от новия тип ковид, с което общият брой на смъртните случаи доближи 193. 
От началото на пандемията до през днешния ден са регистрирани 9 464 заболели, оповестиха от здравното министерство на западната ни съседка
Преди седмица сръбското държавно управление разгласи облекчение на ограниченията за битка против ковид, напомня РИА Новости.
Отвориха порти фризьорските салони и фитнес центровете. Гражданите на възраст над 65 години към този момент имат право да излизат на открито по половин час в интервала сред 18:00 и 01:00 часа. Заради по-възрастните жители всеки четвъртък магазините ще отварят в 04:00 часа.
Предварително се предвиждаше майските празници да преминат в изискванията на полицейски час, само че държавното управление реши да смекчи ограниченията и възбраната за излизане важеше от 18:00 в четвъртък до 05:00 часа в събота, след което полицейският час продължи да работи всеки ден от сутринта до вечерта.
Членовете на спешния щаб за битка с COVID-19 оповестиха, че от 18 май Сърбия възобновява самолетните полети.
От 4 май още веднъж ще може да се пътува с влакове и рейсове, отварят се кафенетата и заведенията за хранене, като би трябвало да бъде спазвана наложителна отдалеченост сред посетителите.
От 8 май стартират да работят и комерсиалните центрове при ограничение броя на посетителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР