През изминалото денонощие са полицията установи общо 11 водачи, качили

...
През изминалото денонощие са полицията установи общо 11 водачи, качили
Коментари Харесай

Задържаха 11 пияни и 6 дрогирани шофьори за ден

През миналото денонощие са полицията откри общо 11 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи.

От тях седем са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и четирима - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат шестима водачи, а един е отказал тестване.

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 8889 моторни транспортни средства (МПС). Извършен е надзор на 11 640  водачи и  пътници. Съставени са 2301 фиша и 526 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.  

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2247 МПС и 2560 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 687 фиша и 73 акта за определяне на административно нарушаване. Не са открити водачи, карали след приложимост на алкохол. Един е засечен да кара под влияние на наркотични субстанции или техни аналози, а един е отказал да бъде тестван. 

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16:00 часа, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

През миналото денонощие един човек е умрял, а 25 са ранени при произшествия. В страната са станали 22 тежки пътни случая. В София има 11 леки произшествия без починали и ранени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР