През изминалия уикенд, в град Пазарджик, се състоя най-големия турнир

...
През изминалия уикенд, в град Пазарджик, се състоя най-големия турнир
Коментари Харесай

Пазарджик бе домакин на най-голямото 3Х3 събитие у нас това лято

През миналия уикенд, в град Пазарджик, се състоя най-големия шампионат по 3х3 баскетбол в България -Pazardzhik 3x3 Streetball CUP 2019. Турнирът мина безапелационно на топ равнище, с доста позитивни страсти, музика и здрави борби по терените на формалното игрище за 3х3 баскетбол. Много деца на разнообразни възрасти (до 12, 15 и 18 години) се включиха в конкуренцията, а при мъжете имаше посетители от Сърбия, както и едни от най-хубавите състезатели и тимове по 3х3 баскетбол в България.

Благодарение на кмета на град Пазарджик, господин Тодор Попов, взаимно с БК Хебър в лицето на господин Янислав Марков и поетата организация от 3х3 България, се получи неповторим баскетболен празник в сърцето на града – парк „ Остров Свобода “. Към шампионата се включиха и нашите другари от националния тим по баскетбол в колички, които изиграха два демонстрационни мача и провокираха същински възторг във всички наблюдаващи като демонстрираха усърдие и дух, с което заразиха всички към игрищата.

Шампион при мъжете и притежател на най-голямата парична премия давана на 3х3 шампионат в България – 2000 лева, стана тима на Nordgym (състав - Илиян Евтимов, Иван Тилев, Михаил Капитанов и Дамян Стоянов), които доближиха до финала след изключителна драма невиждана по българските терени до в този момент. Втори приключи тима на Микс (състав - Любомир Жечев, Христо Господинов, Матей Митев и Данаил Милев), а на трето място приключи тимът на 61 (състав- Антон Диков, Тодор Колев, Христо Ангелов и Владимир Петров), които се пребориха за призовото място с гостите от Сърбия - KGB Pink Taxi.

Черешката на тортата бяха състезанията по пукотевица от фаула и за три точки. Най-точен мерник в стрелбата от фаула сподели младата вяра на град Перущица – Димитър Лозев, а при тройкаджиите това бе Христо Ангелов от тим 61! Наградите връчи персонално едно от златните девойки на художествената гимнастика -Рени Камберова!

Както всички участници, по този начин и хората от публиката съумяха да се насладят на неповторимо вусния кетъринг от пици Примавера, които се погрижиха да заситят глада на всички, а от минерална вода Девин се постараха да охладят пристрастеностите в горещия ден. Кмета на община Пазарджик съобщи:

„ Много се веселя, че вършим дружно такива събития, които да разпространяват играта с оранжевата топка. Ние поддържаме напълно всяко едно спортно събитие, както знаете сме определени за европейски град на спорта за 2020 година и ще продължаваме самодейностите с цел да може децата да спортуват “.

„ Съвместно с момчетата от 3х3 България взехме решение да създадем този празник за разпространение на играта. Призовавам всеки, който желае, да запише своето дете в БК ХЕБЪР и да усети магията на тази велика игра. Организационно се справихме със дилемите, не беше елементарно, само че ни достави голямо наслаждение. Тепърва ще развиваме безусловно всичко, с цел да може децата да играят баскетбол “, съобщи президентът на БК Хебър Янислав Марков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР