През изминалите две години тревожността се очерта като общ проблем

...
През изминалите две години тревожността се очерта като общ проблем
Коментари Харесай

Подаръкът е грижа

През миналите две години тревогата се очерта като общ проблем за множеството от нас. Причините са разнообразни - прегаряне от работа, меланхолия... Но методите за превъзмогването им са разнородни и налични. Сред различните, само че извънредно ефикасни способи да си подарим успокоение, е флотацията. Плаването във флотационна вана оказва помощ за неотложно облекчение от напрежението и безпокойството единствено след една сесия. Тя може да бъде чудесно допълнение към други способи за справяне с продължителен стрес или тревога, които са съветвани със експерт по психологично здраве. Изследвания демонстрират по какъв начин положението на дълбока медитация и релаксация, в което навлиза мозъкът във флотационната камера, в действителност може да бъде лечебно, защото понижава нездравословните признаци, свързани със напрежението.

Състояние на медитация Флотацията дава бърз и елементарен достъп до безшумно, умерено и несъмнено място за релаксация и “заглушаване ” на външния свят - съзнанието притихва, сетивата се успокояват, усещате сърдечния си темп, което в допълнение работи релаксиращо за тялото. В естествени условия медитативното тета положение на мозъка е мъчно за реализиране и изисква години опит. Дълбоката умствена релаксация вследствие на флотирането разрешава на мозъка да създава по-голям размер тета талази доста по-бързо, а те са свързани с подобрението в умствената изясненост, творчеството и паметта. Освобождаването на ендорфини покачва настроението и дейно оказва помощ за облекчение на тревогата, депресията и отрицателните мисли. Флотацията може да помогне на мозъка ви да забави и синхронизира още веднъж двете си половини, а “забавеният мозък ” е по-малко обезпокоителен.

Без терзания Когато подарявате флотационна терапия на околните си, би трябвало да сте сигурни, че ще им се отрази чудесно във всяко отношение. Най-честите терзания са от възможното чувство за клаустрофобия във флотационната капсула. Всъщност, когато сте вътре, не сте лимитирани, а имате надзор върху достъпа на светлина, въздух. Капсулата има отвор на капака и можете просто да го оставите отворен (в стаята сте сами), отчасти отворен или затворен. Флотацията даже е способ, посредством който евентуално може да се излекувате от самия боязън от клаустрофобия. При изследвания с ядрено-магнитен резонанс е потвърдено, че 60-минутната флотационна терапия успокоява интензивността в амигдалата - мозъчния център за боязън. Плаващите изпитват спад от 10 до 15 пункта в диастолното кръвно налягане в границите на 10 минути. Вариабилността на сърдечната периодичност се усъвършенства. Ползите нормално не престават сред 26 и 32 часа, през които възприятието за тревога е понижено.

В студио Dupissima ви чакат особено направените за подарък ваучери за флотационна терапия, които са идеалната грижа за околните ви или за вас самите.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР