През изминалите два дни /събота и неделя/ общо 175 души

...
През изминалите два дни /събота и неделя/ общо 175 души
Коментари Харесай

През изминалите два дни в Кюстендилско са починали още 7 души с COVID-19

През миналите два дни /събота и неделя/ общо 175 души от област Кюстендил са дали позитивни проби за коронавирусна зараза, оповестяват от Областния спешен щаб.

В община Кюстендил новозаразени с Ковид-19 са 81 лица, а в община Дупница – 48. Новите случаи по останалите общини са: Кочериново – 28, Сапарева баня – 6, по петима новозаразени в Бобов дол и Рила, по една позитивна проба има от Невестино и Бобошево.

Хоспитализирани в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са 27 души. От тях 14 са на О2 и в по-тежко положение, останалите са в приблизително тежко.

Настанени за лекуване в Ковид отделението на МБАЛ „ Св. Иван Рилски 2003 “ - град Дупница са 34 души. От тях 10 са в по-тежко положение, останалите пациенти са в приблизително тежко.



Към днешна дата 76 лица са приети в болница в Ковид отделението на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “ в град Кюстендил. Трима души са интубирани и в сериозно положение, останалите пациенти са в тежко и приблизително тежко положение.

През миналите два дни има умряли седем души. Мъж на 59 година от община Дупница; жена на 74 година от община Кюстендил и петима мъже /46 година, 57 година, 58 година, 61 година и 66 г./ също от община Кюстендил.

Една част от лицата са били с съпътстващи болести. Областният спешен щаб сервира откровени съболезнования на фамилиите и околните на умрелите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР