"През изминалите 8 години положихме големи усилия да привличаме външни

...
"През изминалите 8 години положихме големи усилия да привличаме външни
Коментари Харесай

Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Културното богатство в нашия град е голямо и трябва да го развиваме

"През миналите 8 години положихме огромни старания да привличаме външни вложения, с цел да променим образа на града, тъй като единствено с бюджета на общината не можем да създадем всичко, което е нужно, с цел да възобновим улици, тротоари, междублокови пространства, просветителна, културна и спортна инфраструктура. За да не товарим финансово хората, от 2012 година не сме променяли и локалните налози и такси, те са измежду най-ниските в България “ – сподели претендентът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров на среща с представители на Регионалния исторически музей, Ансамбъл „ Загоре “, Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ и Художествена изложба – Стара Загора.

В срещата участваха още претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ Николай Диков, Милена Желева и Дарин Петков. Живко Тодоров заключи десетките изпълнени през двата му мандата планове, като подчертава на самодейностите, свързани със сферата на културата.

"Инвестираме в основаване на положителни условия за културни мероприятия. Близо 4 млн. лв. вложихме за повсеместен ремонт на залата в някогашния Синдикален дом, която превърнахме в Културен център „ Стара Загора “. Скоро ще бъде открит Музей „ Литературна Стара Загора “, който дълго време нямаше подобаващ дом. Имаме подготвен абстрактен план за ремонт на Летния спектакъл. Културното благосъстояние в нашия град е огромно и би трябвало да го развиваме “ – сподели претендентът за кмет. Той добави, че една от огромните му цели за идващия мандат е в парк „ Артилерийски " да бъде издигната многофункционална зала с 5000 места, която да притегля доста събития. В новия парк ще се намира и новата Ритуална зала, ще бъде изработен и параклис.



„ Листата с претендентите за общински съветници е най-хубавата, тъй като не е тясно партийно ангажирана. В нея има доста нови персони, потвърдили се в своите специалности хора. Радвам се, че шефът на Държавния куклен спектакъл Дарин Петков е измежду тях, тъй като ще направи доста неща в Постоянната комисия по просвета в идващия Общински съвет " – добави Живко Тодоров. Дарин Петков съобщи, че ще се запознае в елементи с проблемите на всички културни институции в града и ще работи интензивно за тяхното решение. Кандидатът за общински консултант от ГЕРБ заключи, че Стара Загора има доста добра икономическа база, хората получават едни от най-високите за България заплати, само че с цел да се усещат щастливи тук, би трябвало да намират и качествени развлечения и отлична опция за отдих. Затова са нужни и повече разнородни културни събития, които да разрешат на града да се конкурира с Пловдив и София, и екипът на Живко Тодоров води поредна политика в тази посока.

Кметът увери, че е осведомен в елементи с потребностите, които са декларирали ръководителите на колективите от сферата на културата, приема ги за значими и удостовери, че настояванията са рационални и действително изпълними. Участниците в срещата се сплотиха към нуждата всяка от културните институции да има нужната ѝ автономия при вземането на решения, само че и да работят взаимно и в синхрон. „ Много съм удовлетворен от сходни диалози, тъй като те са изпълнени със наличие и раждат хрумвания " – заключи диалога още Живко Тодоров, а ръководителите и чиновници в културните институции му благодариха за поддръжката, която са имали през последните години от Община Стара Загора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР