През изминалата седмица митническите служители от Митница Русе извършиха редица

...
През изминалата седмица митническите служители от Митница Русе извършиха редица
Коментари Харесай

Изззеха над 1500 л контрабанден алкохол в Русенско и Великотърновско /снимки/

През миналата седмица митническите чиновници от Митница Русе направиха редица инспекции на обекти по отношение на противодействието на производството, съхранението и търговията на етилов алкохол в нарушаване на ЗАДС, оповестиха т Агнеция "Митници ".
В частни домове и търговски обекти в региона на Никопол, Дулово и Горна Оряховица бяха открити общо 1517 л течност с тип и аромат на етилов алкохол без обезщетен данък.
На 17 февруари митнически чиновници направиха инспекция на частен дом в региона на Дулово. В стопанска сграда, прилежаща към парцела, са открити 3 PVC бидона с разнообразни вместимости, съдържащи към 260 литра течност с аромат на етилов алкохол.
Допълнително в кухнята и избеното помещение на къщата са открити още 37 PVC туби с вместимости от 10 и 11 литра, цялостни с идентична по тип течност. Общото количеството на съхраняваната в парцела ракия е 638 литра.
В момента на инспекцията притежателят не е дал документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза. По случая е формирано досъдебно произвеждане по списък на Митница Русе.
При инспекция на разбъркан магазин в същото обитаемо място в региона на община Дулово, в дървената сграда до склада на комерсиалния обект и в неработещата витрина са открити 5 PVC туби и девет шишета, цялостни с течност с аромат на етилов алкохол.
Общото количество на откритата течност е 53.7 литра. Проверяваното лице не е предоставило документи за заплатен или гарантиран данък. На 18 февруари е подхваната инспекция на частен парцел в региона на община Никопол.
В помещение в двора на парцела митническите чиновници откриват инсталиран котел за преваряване на домакински алкохол, за който лицето не има годно уверение на регистрация на профилиран дребен обект за дестилиране.
В последвалата инспекция на мазето на къщата митническите чиновници откриват съдове с друга съдържимост, в които е съхранявана общо 507 л безцветна течност с тип и аромат на етилов алкохол.
Проверяваното лице не е предоставило документи за заплатен данък, количествата течност за конфискувани и са на предпазване в Митница Русе. На 17 февруари при осъществяване на взаимна интервенция със чиновници на Министерство на вътрешните работи, е осъществена инспекция на къща в региона на община Горна Оряховица.
В хода на инспекцията е установено държане на 318 литра течност с тип и аромат на етилов алкохол, съдържаща се в 51 броя стъклени и PVC съдове. Проверяваното лице не е предоставило документи за обезщетен данък, а ракията е конфискувана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР