През изминалата седмица инспектори на РЗИ-Варна са извършили 366 проверки,

...
През изминалата седмица инспектори на РЗИ-Варна са извършили 366 проверки,
Коментари Харесай

Здравните власти хванаха пушачи в заведение във Варна

През миналата седмица инспектори на РЗИ-Варна са направили 366 инспекции, оповестяват от там за Moreto.net. Инспекциите са осъществени и в 28 обекти по отношение на член 54 и 161 броя по член 56 и 56а от Закона за здравето.

Издаден е един акт за открито административно нарушаване на заведение, по повод неспазване на наставление по член 56 от Закона за здравето (Забранява се тютюнопушенето в закритите публични места, в това число публичния превоз, и закритите работни помещения).

През отчетния интервал в отдел „ Държавен здравен надзор “ е постъпила една тъжба, по която е стартирана процедура по разглеждане. Обработени са 2 сигнала и 3 тъжби от миналата седмица, като една тъжба е препратена по подготвеност към друга институция. Извършени са 10 инспекции в кухненски блокове на детски заведения по Наредба № 2 за здравословно хранене на деца от 0 до 3 год., Наредба №6 за здравословно хранене на деца от 3 до 7 год. възраст и в бюфети на образователни заведения по Наредба №37 за здравословно хранене на учениците. Не са установени нарушавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР