През изминалата нощ въздушна тревога беше обявена в пет украински

...
През изминалата нощ въздушна тревога беше обявена в пет украински
Коментари Харесай

Руски въздушни атаки в няколко украински области

През миналата нощ въздушна паника беше оповестена в пет украински области. В една от тях Сумска - тя към момента не е анулирана. По информация на локални медии в Одеса са чути няколко детонации. Няма данни за потърпевши.

В Одеска и Николаевска област са сработили системите за противовъздушна защита. За мощни гърмежи се оповестява и в Запорожие, в регионите, следени от украинските сили. Властите приканват локалното население да остане в укритията.

В среднощното си послание, президентът Зеленски сподели, че украинските сили напредват " доста дейно " в региона на Авдеевка. Той благодари на всички, които пазят родината си. По думите на Зеленски, Русия би трябвало да стартира да приготвя обществото си за това, че то ще изгуби всичко и че бъдещето на Русия е унищожено.

" Всички видяхте визитата на делегацията от Африка - първо в Украйна, по-късно в държавата-терорист. Делегацията имаше опция да види кой в действителност се интересува от мир и кой въплъщава войната, и беше доста ясно. Всичко, което обсъждахме тук, беше обвързвано с намирането на формула за мир. Точка по точка. Всичко, казано в Русия, беше за войната, за това по какъв начин разрушението да продължи. Очевидно е, че няма опция на спокойно решение. Хубаво в, че светът чува и вижда от ден на ден ", съобщи Володимир Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР