През изминалата година забелязваме значително увеличение - с цели 70%

...
През изминалата година забелязваме значително увеличение - с цели 70%
Коментари Харесай

Бум на руски кампании в Казахстан след началото на войната в Украйна

През миналата година виждаме доста нарастване - с цели 70% - на броя на фирмите с съветски капитал в Казахстан, съгласно изказванията на комерсиалния представител на Русия в републиката, Антон Логинов, пред РИА Новости.

Официалните статистики към началото на август, указват, че в Казахстан са регистрирани общо 41 хиляди задгранични организации. От тях 18 хиляди са с съветски капитал, като този брой е повишен със забележителните 70% по отношение на предходния интервал. По-голямата част от тях са дребни и междинни предприятия, до момента в който делът на огромните корпорации остава непретенциозен, заяви Антон Логинов.

Търговският представител даде информация по какъв начин съветски жители елементарно могат да основат предприятия в Казахстан. Процесът на приемане на специфичен идентификационен номер, нужен за регистрация, изисква едвам до седем работни дни.

С уведомлението за частична готовност в Русия на 21 септември 2022 година, Казахстан се трансформира в една от желаните дестинации за съветски жители, които напуснаха родината си. През този интервал към 400 000 съветски жители дойдоха в републиката, а към 100 000 от тях останаха след края на мобилизацията.

Министерството на националната стопанска система на Казахстан заяви, че от януари до октомври 2022 година Брутният вътрешен продукт на страната е повишен с 2,5%, а вложенията в главен капитал са се нараснали с 6,7%. Тези стойности обаче са по-скромни спрямо растежа в прилежащите Армения и Грузия, където също е записано всеобщо тръгване на съветски жители, съобщи news.bg.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР