През изминалата година отстояване на върховенството на закона и стожер

...
През изминалата година отстояване на върховенството на закона и стожер
Коментари Харесай

Румен Радев: Президентството е стожер на държавността

През миналата година отстояване на върховенството на закона и стожер на държавността бяха съществени политики през 4-та година от мандата ми. Това сподели президентът Румен Радев по време на конференция във връзка четвъртата годишнина от встъпването си в служба.

Той напомни, че е траял с твърдия курс на отбрана на конституцията.

Институцията ни бе стожерът, който не позволи гласът на българите и настояванията им за оставка да бъдат удавени в разразилата се пропагандна война.

„ За страдание, госпожа Йотова тази година не е измежду нас. Нека ѝ пожелаем бързо излекуване и да се завърне с нейната изобретателна сила “, разяснява отсъствието на Илияна Йотова, която е с позитивен тест за ковид.

„ Измина година на бурни, трагични събития, които форсираха хода на измененията. Действителността постанова да имаме институции с ясни цели и предвидимост в своите дейности. Още при започване на предходната година снех доверие от държавното управление. Това бе акт на политическа отговорност. Изригналите половин година по-късно митинги потвърдиха правотата на претекстовете ми. Президентската институция не се скри зад институционален комфорт.

Подкрепи настояванията на протестиращите с наличие и гледище за оставки. Институцията ни бе стожерът, който не позволи гласът на българите и настояванията им да бъдат удавени в разразилата се пропагандна война. Президентската институция бе онази, която заемаше рационални позиции във връзка с COVID-19 “, съобщи Румен Радев.

Очаквайте детайлности....
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР