През изминалата година най-голям брой сигнали и жалби от граждани

...
През изминалата година най-голям брой сигнали и жалби от граждани
Коментари Харесай

Вижте какво свърши общественият посредник на Бургас през 2018-а


През миналата година максимален брой сигнали и тъжби от жители са постъпили в Области Здравеопазване, ТЕЛК, НЕЛК и Социални действия - работено  по общо 41 бр. тъжби.

" Хората с увреждания и през днешния ден не престават да бъдат изолирани, мъчно, а от време на време и невероятно им е да излязат отвън домовете си, както заради недостъпната архитектурна среда, по този начин и заради неналичието на съответни услуги за обществено включване. Често поставяните  въпроси на жителите са в причинно следствена връзка с безпаричието и неналичието на работа за хора в пред пенсионна възраст ", показва Стамболиев.

На второ място по брой подадени сигнали и тъжби се подреждат области Благоустройство и строителство, Устройство на територията и Незаконно строителство. Работено по  39 регистрирани тъжби.

В  област Етажна благосъстоятелност е работено по 34 тъжби и в област Транспорт, паркинги, улици е работено общо по 32 тъжби. 

" И тази година бях посещаван от жители от разнообразни близки до Бургас общини – подадени общо 62 тъжби. Приемах и не преставам да одобрявам всички жители, без значение дали поставеният от тях проблем е в териториалната ми подготвеност, тъй като виждам, че " подмятането на горещия картоф “ и отсрочване на решение на проблемите на хората е рискова наклонност и се трансформира в заболяване на администрацията, било то общинска или държавна.

По брой сигнали и жалби  съм най-натовареният публичен медиатор в страната, преди София, Пловдив, Стара Загора и всички други общини, където има определен подобен.От планувания бюджет осъществената спестовност е в размер на 33 684 лева, главно от спестени трудови хонорари и осигуровки за безработен щат ", прибавя още публичният медиатор на Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР