През изминалата година бургаските огнеборци са реагирали на 3054 сигнала.

...
През изминалата година бургаските огнеборци са реагирали на 3054 сигнала.
Коментари Харесай

Бургаските пожарникари са реагирали на над 3 хил. сигнала през годината

През миналата година бургаските огнеборци са реагирали на 3054 сигнала. Увеличили са се произшествията свързани с наводнения и спешно - избавителни работи, свързани с стихии. Реагирано е на паднал аероплан, на взривени хранилища, на пожари в хотели в Созопол и Дюни, това съобщи  комисар Николай Николаев, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Бургас, преди тържествената гала във връзка професионалния празник на пожарникарите.

" Най - сложни бяха пожарите в региона на Ханска шатра и в горска околност край Средец, където пожарникарите се бориха с огъня няколко дни в регион от 1500 дка в труднодостъпна околност “, добави комисар Николаев. 

Той заяви, че се работи по концепцията нови структури на бургаската пожарна да бъдат основани в община Бургас. Едната ще е покрай комплекс " Меден рудник “, а другата в Изгрев. " Ще търсим европейски средства и ще аплайваме по планове, с цел да осъществяваме тези хрумвания. Едното звено ще е наоколо до комплекс " Меден рудник “, а другото в " Изгрев “ на имот, който е благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи – в региона на Жандармерията. Целта е времето за реакция до всяко място на произшествие да е до 5 минути, с цел да можем да унищожаваме пожарите преди те да се развият ", сподели Николаев, представен от БНР.

По мотив празника в бургаската пожарна се организира церемониален водосвет за здраве и награждаване на отличените чиновници от РДПБЗН – Бургас. Отличени бяха и спечелилите в състезанието за детска рисунка " С очите си видях бедата ". На церемонията участваха регионалният шеф Мария Нейкова, кметът Димитър Николов, шефът на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов, шефът на БЧК - Бургас Виолета Радева и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР