През изминалата 2021 г. нарушенията свързани с изборния процес са

...
През изминалата 2021 г. нарушенията свързани с изборния процес са
Коментари Харесай

Отчет на МВР: По-малко нередности на изборите, но ръст на домашното насилие


През миналата 2021 година нарушаванията свързани с изборния развой са намалели. Това регистрира Министерство на вътрешните работи по време на конференция за активността на министерството.

За първи път в новата история на страната ни се наложи да гласуваме за държавно управление три пъти в границите на една година.

От Министерство на вътрешните работи регистрираха, че сериозната предварителна работа на ведомството е понижила равнищата на престъпност обвързвана с вота в цялата страна. В пъти повече са формираните досъдебни производства, свързани с пазаруване на гласове.

Цифрите сочат, че за изборите през ноември са получени 1218 сигнала, което е с 6% повече от юлските избори и с 66% повече от априлските.

Образувани са 188 досъдебни производства, което е нарастване с 92% по отношение на изборите през юли и 348% по отношение на изборите през април.

В същото време от Министерство на вътрешните работи регистрираха, че се следи нарастване при случаите на домашно принуждение и убийствата, от които огромна част са битови. Като причина беше посочена коронавирусната ситуацията и налаганите ограничаващи ограничения. Случаите на домашно принуждение са се нараснали с 10%, като разкриваемостта на тези закононарушения е 58%.

При грабежите има понижение на закононарушенията, както и при домовите обири.

Телефонните измами са намалели с 52%.

Спад се следи и при похищенията над МПС-та с 15%.

Приоритетно Министерство на вътрешните работи се е борило с контрабандата на спиртни питиета и тютюневи произведения без бандерол. Министерство на вътрешните работи се похвали и с положителни резултати при контрабандата и разпространяването на наркотичните субстанции. Само за предходната година Министерство на вътрешните работи е иззело 29 тона канабис, 12 кг кокаин, 650 кг синтетични опиати, 1108 кг хероин. Разкрити са и 130 нарколаборатории.

Голям запас е хвърлен при опазването на публичния ред.

От Министерство на вътрешните работи регистрираха отрицателна наклонност при войната по пътищата.

За последната година са починали 560 души, а 7610 са били ранени. От вътрешното министерство показват, че точно войната по пътищата ще бъде едно от водещите посоки, в които ще работят.

Около 55 000 души от трети страни са създали опит да преминат нелегално границите ни, което бележи 4,2% растеж по отношение на 2020 година От Министерство на вътрешните работи напомнят, че към този момент дават отговор и за оградното оборудване по границата ни.

Пожарната са реагирали на над 45 хиляди катастрофи, от които близо 31 000 пожара. Извършени са 14 571 избавителни действия, което е растеж от 6%.

В умозаключение от Министерство на вътрешните работи регистрираха, че ведомството е съумяло да отбрани правата на жителите и по този метод да възвърне доста доверието на обществото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР