През годините са установени много факти за призрачния фар Сейнт

...
През годините са установени много факти за призрачния фар Сейнт
Коментари Харесай

Месецът на призраците: детските призраци на фара Сейнт Августин

През годините са открити доста обстоятелства за призрачния фар Сейнт Августин, който се намира на брега на Атлантическия океан. Този фар се счита за един от най-популярните населявани от духове места във Флорида. Основната причина за това е местоположението. Тази конструкция се намира в по този начин наречения „ Най-старият град на нацията “ или „ Древният град “. Сейнт Августин е място с принудително минало. Поради възрастта на самия град има доста призрачни обстоятелства към историческите здания и места в цялата област. Като цяло градът се смята за най-обитаваното от духове места във Флорида.



Фар Сейнт Августин Фарът в град Сейнт Августин се смята за един от най-високите измежду фаровете, ситуирани в Съединените щати. Той е на 50 метра над морското ниво и съдържа невероятните двеста и деветнадесет стъпала, които посетителите би трябвало да изкачат, с цел да стигнат до наблюдателната площадка, от която се вижда Древния град. Земята, върху която е издигнат фарът, има морска направляваща конструкция от началото на 1500-те години. Фарът, който сега е там, е в парцела от 15 октомври 1874 г. Преди това фарът, който направлява морските кораби в Атлантическия океан, е висок 12 метра и е направен от дърво, съдържа лампа и демонстрира огромен брой флагове. Въпреки обстоятелството, че актуалният фар е приключен през 1874 година, действителното строителство е почнало през 1871 година Малко след завършването на фара е издигнат дом, който да служи като жилище на чиновниците и техните фамилии. Домът е планиран да приюти до три обособени фамилии. Тази конструкция е с викторианска архитектура и е приключена през 1876 година. Обичайно е чиновниците да бъдат един шеф и двама помощници-пазачи. През 1955 година, хора които да светват фара към този момент не са нужни, защото е оборудван с лампи и тези лица не живеят на терена.



Човек в сянката или фантом във фара Океанът постоянно се свързва с доста нещастия. Това важи изключително за Атлантическия океан. Тропическите стихии и урагани през годините са предиздвикали доста кораби и лайнери да потънат, а хора да изгубят живота си. В допълнение към това доста кораби не са в положение да устоят на суровите талази и течения на откритите води. В резултат на това те се разрушават и потъват в тъмните дълбини на Атлантическия океан. Четете още: Обитаваният музей на Робърт Рипли в Сейнт Августин Един от призрачните обстоятелства, свързани с фара Сейнт Августин е, че през цялата история предаваната от кулата светлина освен притегля живите, само че и душите на тези, които губят живота си в морето. За повече от 100 и петдесет години за изгубените души са разказвани доста призрачни истории от тези, които са работили и са живели там. Тези истории са съдействали за репутацията на мястото като едно от най-обитаваните от духове във Флорида. Историята по-долу, обвързвана с този населяван от духове фар във Флорида, визира малко момиченце, облечено в облекла подобаващи за ерата от началото на ХХ век. При следствие на смъртни случаи, настъпили в края на 1900 година е открито, че малко момиче е убито от трен, който постоянно минава покрай територията на фара през този интервал. Документацията към гибелта на това дете не е задоволително съответна, с цел да даде избрана информация за възрастта му, само че хората, които настояват, че са видели духа й споделят, че наподобява на десет-единадесет години. Много очевидци на този фантом декларират, че той постоянно е забелязван да се разхожда към структурата, в която са се намирали помощниците, както и самата кула – тъкмо зад храстите.



Това призрачно момиче, което се любува на гледката ли е? Паранормалните откриватели считат, че това младо момиче може да бъде „ остатъчно гонене “ или запис на минали събития, които са се случили по време на живота ѝ. Смята се, че тя е обвързвана по някакъв метод с фара Сейнт Августин. Съществува и друга история обвързвана с фара и деца. Въпреки, че има доста разнообразни версии на историята, най-основната е, че през 1870-те години, когато е издигнат актуалният фар, двете деца на пазача и друго момиче, което е слугинче, играели на сал, който е употребен за внасяне на строителни материали от корабите в океана. Но салът е отмъкнат във вътрешността във водата и се разрушава в буйния океан. Смята се, че слугинчето съумява да доплува до сушата, само че другите две девойки не съумяват и умират. Оттогава има доста известия за малко момиче, което се появява в и към дома на пазача, както и в самата кула. Днес мнозина към момента настояват, че виждат това младо момиче да се взира през прозореца на фара.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР