През годините Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са правили много

...
През годините Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са правили много
Коментари Харесай

Всички погледи са насочени към “Олд Трафорд”!

През годините Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са правили доста на брой запаметяващи се мачове, а този, който прдстои тази вечер на “Олд Трафорд”, сигурно ще е един от най-важните. До края на сезона остава напълно малко, а двата тима не могат да си разрешат неточности в гонене на задачите си. “Гражданите” водят люта борба с Ливърпул за купата и се нуждаят от трите точки, с цел да оглавят класирането. “Червените дяволи” пък гонят място в Топ 4 и всеки резултат, друг от победа, ще ги отдалечи от присъединяване в Шампионската лига.

Няма никакво подозрение, че Сити влиза като изявен любимец в градското дерби. Тимът на Джосеп Гуардиола е в отлична форма, макар че отпадна злополучно от Тотнъм на полуфиналите в Шампионската лига. Няколко дни по-късно “небесносините” взеха реванш и се постановиха с 1:0 над тима от Северен Лондон. Ако побеждават и против локалния си противник, първенците ще създадат голяма крачка към купата.

Представянето на Юнайтед е на другия полюс. Отпадането от Барселона в ШЛ беше предстоящо, само че “червените дяволи” закъсаха съществено в шампионата, където записаха загуби от Арсенал и Уулвърхамптън, а предишния уикенд отнесоха 4 гола при визитата си на Евертън. Дербито против Сити идва в много несъответствуващ миг, въпреки Солскяер да твърди противоположното. Немалка част от почитателите избират любимците им да изгубят и през днешния ден, с цел да попречат на Ливърпул да завоюва купата. В клуба обаче сигурно мислят по друг метод.

В стартовия състав на Манчестър Юнайтед може да се появи Алексис Санчес на мястото на Антони Марсиал. Ромелу Лукаку още веднъж ще остане на пейката, а сигурни титуляри в предни позиции са Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард. Тримата в средата на терена ще са Пол Погба, Андер Ерера и Неманя Матич.

Сити ще бъде без контузения Кевин де Бройне, само че това е единственият проблем за Гуардиола. Той има разполагаем обилие от гений в състава си, а в последните мачове тимът му доста рано успяваше да вземе преднина - нещо, към което ще се стреми и през днешния ден. Серхио Агуеро, Рахийм Стърлинг и Льорой Сане ще оформят офанзивното трио на “гражданите”. Давид Силва, Фернандиньо и Бернардо Силва пък ще работят в халфовата линия.

Юнайтед води в общия баланс сред двата градски противника, само че през последните години надмощиетона Сити е осезаемо. По-рано през сезона отборът на Гуардиола завоюва като хазаин с 3:1.

Англия, Висша лига - 31-и кръг:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ

Вероятни сформира:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-3-3): Де Хеа; А. Йънг, Смолинг, Линдельоф, Л. Шоу; Ерера, Матич, Погба; А. Санчес, Рашфорд, Лингард
Мениджър: Оле Гунар Солскяер
МАНЧЕСТЪР СИТИ (4-3-3): Едерсон; Уокър, Стоунс, Лапорт, Менди; Б. Силва, Фернандиньо, Д. Силва; Стърлинг, Агуеро, Л. Сане
Мениджър: Джосеп Гуардиола

СЪДИЯ: Андре Маринър
СТАДИОН: “Олд Трафорд”
НАЧАЛО: 22:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
ГЛЕДАЙТЕ ТУК! Премиър лийг 31 кръг, сряда 24 април  Манчестър Юнайтед 22:00предстои  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР