През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани

...
През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани
Коментари Харесай

Над $360 милиона в криптовалути са откраднати през февруари

През февруари се следи незабравим растеж на финансовите загуби, свързани с обири на криптовалути, както оповестиха от PeckShield, компания за блокчейн сигурност.

Неотдавнашно известие разкри, че хакерите са съумели да избягат с криптоактиви на стойност почти $360.83 милиона. Тази цифра бележи забележителна ескалация по отношение на $182.54 милиона, регистрирани през януари.

По-голямата част от тези загуби произтичат от пробиви в гейминг платформата PlayDapp (PLA), на която се дължат зашеметяващите $290 милиона откраднати средства в границите на два пробива в сигурността. Въпреки напъните на PlayDapp да възвърне средствата, като предложи премия от $1 милион за връщане на средствата, хакерите избраха да изперат парите, както оповестиха от компанията за блокчейн разбори Elliptic.

Плътно след нея се подрежда автоматизираната криптоборса FixedFloat, която регистрира загуби на обща стойност $25.85 милиона.

Джеф Зирлин, създател на Axie Infinity ( AXS ) и на насочената към игрите странична верига Ronin (RON), претърпя пробив, вследствие на който загуби криптоактиви на стойност $9.7 милиона от персоналните си портфейли. Зирлин посочи, че офанзивата е засегнала единствено персоналните му сметки и не е повлияла на валидирането или интервенциите на веригата Ronin.

В допълнение към тези произшествия блокчейнът от първи пласт Shido (SHIDO) и Seneca (SEN) претърпяха загуби от надлежно $7.3 милиона и $6.9 милиона.

От PeckShield означиха, че единствено част от откраднатите активи са били възобновени:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР