През февруари или март месец беше, получих в лично съобщение

...
През февруари или март месец беше, получих в лично съобщение
Коментари Харесай

Кин Стоянов: В момента има готов идеен проект за обявяване на конкурс за паметник на Радой Ралин в Сливен

През февруари или март месец беше, получих в персонално известие от госпожа Пепа Генчева, която по това време беше зам.-областен шеф в Сливен, това, че желае да провежда един предприемчив комитет за издигането на монумент на Радой Ралин в града. Това сподели Кин Стоянов, наследник на Радой Ралин в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “.

" 3-4 пъти се срещах се с тези хора и фактически съм доста благополучен и признателен от силата, с която те са се захванали с това. Разбира се, на инициативния комитет аз споделих, че по никакъв метод няма да коментирам, просто като собствен представител там показах журналистката, сътрудника Веселина Седларска, и помолих когато се стигне към този момент до жури, което да дефинира плановете като мой представител дааз през февруари или март месец беше получих в персонално известие от госпожа Пепа Генчева, която по това време беше зам.-областен шеф в Сливен, това, че желае да провежда един предприемчив комитет за издигането на този монумент. 3-4 пъти бях, срещах се с тези хора, и фактически съм доста благополучен и признателен от силата, с която те са се захванали с това. Разбира се, на инициативния комитет аз споделих, че по никакъв метод няма да коментирам, просто като собствен представител там показах журналистката, сътрудника Веселина Седларска, и помолих когато се стигне към този момент до жури, което да дефинира плановете като мой представител да бъде арх. Петър Диков, на който познавам работата като човек на градоустройството, и като това превъзходни. И съм доста благополучен, че той отговори на поканата ми и се съгласи. В момента има подготвен абстрактен план за оповестяването на състезанието, който е дело на художника Александър Дойчинов. Изключително положително решение е на този абстрактен план. И на 1 ноември за Деня на будителите към този момент публично беше разгласен пред сливенската общност този предприемчив комитет. На това оповестяване участваха както кмета на град Сливен господин Стефан Радев, по този начин и ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев. Аз почувствах фактически желанието на сливнанлии да има подобен монумент. Избрали са едно доста хубаво място. Предстои, несъмнено, към момента доста работа. Предстои Общинският съвет да се произнесе върху мястото, да даде своето позволение, следва фондонабирателната акция. Сега към този момент само тези 5 000 лв., които завоювах от " Стани богат “ с идеята за този монумент, откакто страната си удържи 10% налог, ще отидат. Но следва основаването на фондонабирателна идея в платформата БГ под егидата на фондация " BCause “ – една фондация, която професионално се занимава с фондонабиране от десетилетия. Така че уповавам се, че ще можем след някоя друга година да открием този монумент. бъде арх. Петър Диков, на който познавам работата като човек на градоустройството. И съм доста благополучен, че той отговори на поканата ми и се съгласи “, добави Стоянов.

" В момента има подготвен абстрактен план за оповестяването на състезанието, който е дело на художника Александър Дойчинов. Изключително положително решение е на този абстрактен план. И на 1 ноември за Деня на будителите към този момент публично беше разгласен пред сливенската общност този предприемчив комитет. На това оповестяване участваха както кмета на град Сливен господин Стефан Радев, по този начин и ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев. Аз почувствах фактически желанието на сливнанлии да има подобен монумент. Избрали са едно доста хубаво място. Предстои, несъмнено, към момента доста работа. Предстои Общинският съвет да се произнесе върху мястото, да даде своето позволение, следва фондонабирателната акция. Сега към този момент само тези 5 000 лв., които завоювах от " Стани богат “ с идеята за този монумент, откакто страната си удържи 10% налог, ще отидат. Но следва основаването на фондонабирателна идея в платформата БГ под егидата на фондация " BCause “ – една фондация, която професионално се занимава с фондонабиране от десетилетия. Така че уповавам се, че ще можем след някоя друга година да открием този монумент “, в умозаключение сподели Кин Стоянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР