През другата седмица се надяваме да получим всички необходими документи,

...
През другата седмица се надяваме да получим всички необходими документи,
Коментари Харесай

Комисията по помилване ще разгледа случая Иванчева

През другата седмица се надяваме да получим всички нужни документи, по този начин както го изисква законът и разпоредбите, по които работим в комисията по опрощение. Оттам нататък, следват полемики в тази комисия. Това сподели вицепрезидентът пред публицисти, запитана по какъв начин ще коментира протеста в отбрана на някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на вицепрезидента членовете на комисията по опрощение са доста съществени адвокати и ще прегледат нейния случай по този начин, както всички останали и ще вземем решение. 

Десислава Иванчева, заместникът ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха подсъдими за рушвет, желан от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Тримата бяха арестувани при акция в центъра на София на 17 април 2018 година Тогава от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха конфискувани авансово белязани евробанкноти.

Справка по делото показва, че Десислава Иванчева е наказана на шест години затвор, 12 хиляди лв. санкция и отнемане от право да заема управителна държавна и общинска служба за осем години. Петрова е наказана на пет години затвор, 10 хиляди лева санкция и отнемане от право да заема служба за шест години. Петко Дюлгеров е наказан на четири години затвор, осем хиляди лв. санкция и е без право да заема служба за период от шест години.

В интернет и пред Съдебната плата се прави подписка в тяхна отбрана и с искане за опрощение.

Вицепрезидентът гостува през днешния ден на първата креативна среща семинар на ръководителите на фолклорни сформира в чужбина, проведена от Асоциацията на българските фолклорни сформира в чужбина, в Дома на културата „ Средец “. В началото на събитието Йотова приветства гостите на събитието и благодари за поканата. Радвам се, че успяхте да извършите тази среща тъкмо в България. Когато сме си вкъщи и стените оказват помощ, посочи вицепрезидентът.

Приветствие насочи и изпълнителният шеф на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова. Тя насочи апел за основаване на стратегия на финансиране на културната активност в чужбина. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР