През дните на протестите Борисов и кръгът около него много

...
През дните на протестите Борисов и кръгът около него много
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Борисов превръна ГЕРБ в заложник на своето оцеляване

През дните на митингите Борисов и кръгът към него доста ловко съумяха да разделят митинга и българското общество на две – едни, които поддържат митинга и други, които не го поддържат, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

" Зарядът на хората, които стачкуваха в самото начало, са хора, които ще бъдат дейни гласоподаватели. Ако имаме висока изборна интензивност, всичко, което говорихме за опорочаване на изборния развой, може да бъде обезвредено ", сподели Цветанов.

" Нямам безусловно никакво подозрение в " Републиканци за България ", че тя ще бъде показана в българския парламент, въпросът е какъв брой ще бъде групата, с която ще представляваме нашите гласоподаватели и е доста значимо да се очертае един сериозен, действителен небосвод за страната ни и това ще бъде политическата реторика, която ще изповядваме в идните няколко седмици и месеци ", сподели водачът на " Републиканци за България ".

Партията се стреми се за резултат над 400-450 хиляди гласа. " За мен по-важното е, че равнището на хората, които влизат, дават по-добрата професионална опция да даваме експертна решения на дадени политически въпроси ", сподели Цветанов.

По думите му страната ни към този момент е в една интернационална изолираност и " това за всички е ясно, самият факт, че държавният секретар Майк Помпео в границите на някъде към 5-6 месеца направи няколко обиколки в Югоизточна Европа е доста явен знак, че той не посети страната ни, а знаем, че посети Гърция два пъти ".

За излизането му от ГЕРБ, Цветанов сподели, че това не е изменничество: " Аз съм решил да изляза и да ходя по моя път с евроатлантици, които желаят да вървят по пътя на развиването на страната ", съобщи Цветанов.

Цветанов акцентира и че е съумял да построи разговор сред ГЕРБ и всички други останали парламентарни групи.

По думите на Цветанов " Борисов направи партията пленник на неговото оцеляване ". ГЕРБ по тази причина ще понесат огромен негатив, добави още Цветанов.

За идните избори Цветанов сподели, че няма да има политическа групировка, която в тази борба и загуба на електорална поддръжка, да получи 1 млн. гласа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР