През днешния ден най-добрият ни тенисист Григор Димитров имаше шанс

...
През днешния ден най-добрият ни тенисист Григор Димитров имаше шанс
Коментари Харесай

Президентът на руския тенис: Медведев е по-класен играч от Димитров и логично спечели

През днешния ден най-хубавият ни тенисист Григор Димитров имаше късмет да се класира за своя първи край от 5 години насам, само че на пътя му към конфликта за купата в Ротердам застана някогашният номер едно Даниил Медведев, който показва извънредно високо равнище на игра в хода на целия дуел и остави родния ни представител без отговор, постигайки победа в поредни сетове с 6:1 6:2. 

Въпреки че самият руснак показа по какъв начин мачът е бил доста тежък физически и в действителност резултатът надалеч не дава отговор на случилото се в реалност, то президентът на Руската тенис федерация - Шамил Тарпишев, е на мнение, че Медведев главно е доминирал над нашия съотечественик и триумфът му е бил изцяло законосъобразен.

" Даниил е по-класен тенисист от Димитров, тъй че няма нищо изненадващо в неговата победа - изцяло разумно беше това да бъде изходът от срещата. В началото на втория сет станахме очевидци на съвсем равностойна игра, само че противникът на Медведев не бе на нужното равнище през по-голямата част от времето. Даня игра чудесно през целия мач и завоюва много елементарно. Има всички шансове да завоюва купата, без значение против кого ще се изправи във финала. Ако има против себе си Синер, то евентуално дуелът ще бъде сложен и нескончаем ", разяснява Тарпишев.

Припомняме, че това беше седми конфликт сред Димитров и Медведев, като до този миг българинът има две победи над съветския тенисист.

Източник: GoTennis.ru

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР