През деня времето отново ще бъде слънчево, с разкъсана висока

...
През деня времето отново ще бъде слънчево, с разкъсана висока
Коментари Харесай

Мечтано време! Слънчево, тихо и топло с температури между


През деня времето още веднъж ще бъде слънчево, с раздрана висока облачност над Западна България. Почти безшумно с оптимални температури сред 22° и 27°, в София – към 23°. Атмосферното налягане ще се намалява и вечерта към този момент ще е близо до междинното за месеца. Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. На места в утринните часове и вечерта ще се образува ниска облачност или мъгла. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, оповестява " Пик ".

Почти безшумно, след обяд със слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха – сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините времето ще бъде най-вече слънчево. Над масивите от Западна България ще има раздрана висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг и югоизток. Ще бъде топло за сезона, с оптималната температура на височина 1200 метра – към 18°, на 2000 метра – към 12°. 

През идващите два дни времето ще бъде изсъхнало, най-вече слънчево и съвсем безшумно. Сутрин тук-там в равнинната част от страната ще се образува мъгла или инверсионна облачност, в часовете към обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се раздира и понижава. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, а оптималните - сред 21° и 26°.
В събота през страната ще премине едва изразен атмосферен фронт. За малко ще духа слаб до сдържан вятър със западна съставния елемент, облачността краткотрайно ще се усили, само че вероятността за превалявания остава малка; дневните температури ще се намалят с градус-два.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР