През деня в събота ще преобладава слънчево време. Следобед обаче

...
През деня в събота ще преобладава слънчево време. Следобед обаче
Коментари Харесай

През деня - слънчево, довечера времето се разваля

През деня в събота ще доминира слънчево време. Следобед обаче над планинските региони от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там до вечерта ще паднат проливни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Температурите ще се покачат и предстоящите оптимални стойности ще са сред 25-28°С, малко по-високи в Горнотракийската равнина и региона на Сандански - до 29-31°С.

Съществена смяна на времето чакаме по здрач и през нощта против неделя. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили. Ще стартира и намаляване на температурите.

Очакваме над Западна и Централна България да паднат проливни превалявания, а на обособени места  те ще са обилни по количества, съпроводени от мощен вятър и гръмотевична активност. Не са изключени и шквалови феномени.

Предупреждение за вероятни обилни превалявания и мощни гръмотевични стихии

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за рисково време, годни за събота. (Забележка: рисковите феномени ще са следобяд и през нощта против неделя. Картата демонстрира местата, където те са най-вероятни, само че бурите няма да покриват цялата повърхност - ВОДЕЩАТА СНИМКА).

Жълт код: издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. 

Оранжев код: Валежите на обособени места над посочените региони ще са обилни, най-вече в следобедните часове. Те ще са съпроводени от мощни пориви напразно и засилена гръмотевична активност. Бурите могат да носят дребна и междинна по мярка градушка. Над обособени региони на Балканите предстоящите превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.



Времето по Черноморието

През деня ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан вятър от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 27-28°, на морската вода - към 21-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Времето в София

През деня времето ще е най-вече слънчево, а следобяд, с развиване на купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали и прегърми. Привечер и след среднощ против неделя от запад ще стартират нови превалявания. Тогава чакаме да паднат и обилни дъждове. Максималните температури ще се покачат и ще са сред 26-27°С.

Времето в планините

До обяд ще е най-вече слънчево. Следобед с развиване на купесто-дъждовна облачност чакаме превалявания и гръмотевици. Ще продължи да духа сдържан вятър от югозапад. Късно през нощта против неделя вятърът ще се обърне от северозапад и температурите ще се намаляват. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е към 20°C, на 2000 метра – към 13°C.

Времето на Балканите

Облачността над по-голямата част от полуострова остава променлива. Следобед над Динарските планини ще превали сдържан дъжд. По-значителни ще са преваляванията над Черна гора, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Румъния, където ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има дъждове и гръмотевични стихии. Повече слънчеви часове ще има над Гърция. Температурите остават високи за края на септември.

Източник: MeteoBalkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР