През деня ще превалява слаб дъжд в западните и централните

...
През деня ще превалява слаб дъжд в западните и централните
Коментари Харесай

Очаква ни сериозно захлаждане в средата на март

" През деня ще превалява слаб дъжд в западните и централните региони, по планините - влажен сняг. Очакваната снежна покрива в Рила, Пирин и по Стара планина ще бъде към 1 см ", сподели синоптикът Петър Янков.
Прочетете още
От думите му стана ясно, че на 3 март на връх Шипка оптималната температура ще доближава едвам 1 градус. Ще бъде облачно, мъгливо и със слаби валежи от сняг. В късния следобяд преваляванията ще стопират, само че денем ще има слаби снеговалежи на Шипка.

" В събота още веднъж се чака хладна вълна и валежи от дъжд, в планините - сняг. В края на седмицата феновете на белите спортове могат да се надяват на нова снежна покрива от 7 до 10 см. В неделя ще има раздра облачност, основно следобяд, а преваляванията последователно ще стопират ", предвижда още Янков пред Bg on air.

Новата седмица ще стартира с по-ниски утринни температури, само че ще се радваме на повече слънце понеделник и вторник. Температурите ще доближават 15-16 градуса.

В сряда, 8 март, всички метеорологични детайли ще бъдат събрани вкупом. Това динамично време ще покаже характера на дамата, означи Петър Янков.

Синоптикът добави, че астрономическата пролет идва на 20 март и почти ще съвпадне с метеорологичната пролет, само че преди нея ще има съществено захлаждане сред 13 и 15 март. Температурите сензитивно ще се намалят - до 3-8 градуса оптимални. На места ще вали сняг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР