През декември във Филипините ще се проведе поредният конкурс Мис

...
През декември във Филипините ще се проведе поредният конкурс Мис
Коментари Харесай

Първият трансджендър в историята на "Мис Вселена" разкри душата си пред всички

През декември във Филипините ще се организира следващият конкурс " Мис Вселена ", за който интензивно се приказва в цели свят още в този момент. Работата е там, че за първи път в историята на състезанието в него ще взе участие трансджендър.

26-годишната Ангела Понсе изпревари над 20 хубавици в националната селекция и стана " Мис Испания 2018 ", което на собствен ред ѝ даде опция да показа страната си на един от най-престижните състезания за хубост в света.

Трябва да се означи, че на трансджендъри е разрешено да вземат участие в състезания за хубост още през 2012 година, само че от този момент нито един от тях не е минал националното равнище. А това значи, че тази година състезанието " Мис Вселена " в действителност ще е неповторим.

Испанката Ангела признава, че се е сбъднала най-голямата ѝ фантазия: " Ще вземам участие не с посланието " Световен мир ", а с посланието за приемливост, почитание, ценене, обич към себе си и другите ".

Понсе се надява да стане " гласът на разбирателството и уважението освен за ЛГБТ общността, само че и за целия свят ". В профила си в Туитър тя прикани " да пишем историята дружно ".

Представителката на Испания описа, че от ранно детство тя се е чувствала друга. Докато неиние връстници са си играли с колички, тя си е падала по куклите. А най-важното е, че нейният избори е бил изрично подсилен от родителите ѝ.

Последната интервенция за промяна на пола на Ангела е през 2014 година. Външно тя по нищо не се отличава от останалите красиви девойки. Как ли тя ще бъде оценена на състезанието?

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР