През Държавен фонд „Земеделие“ минава най-големия дял от европейските пари.

...
През Държавен фонд „Земеделие“ минава най-големия дял от европейските пари.
Коментари Харесай

Мирослав Найденов за къщите за гости: Оставките няма да решат проблема

През Държавен фонд „ Земеделие “ минава най-големия дял от европейските пари. Там където минава толкоз огромен паричен поток е допустимо да има и злоупотреби. Това сподели някогашният аграрни министър Мирослав Найденов в ефира на БТВ.

„ Там където има проблеми е трябвало да бъдат съсредоточени по-големи старания “. По думите му е нужно да има по-голям надзор при плановете за къщи за посетители.

Той прикани да не се поставя леке на цялата мярка, защото доста хора разчитат на този занаят. „ Съществува стратегия за оценка на риска на случайни обекти. От обстоятелствата обаче излиза наяве, че има пропуск “, акцентира той.

„ Първата година на банкет е 2010 година, вижда се, че усвояемостта е към 1%, последната е към 50%. В устрема средствата да бъдат усвоени, администрацията е била притискана, това нормално се случва в последната година на програмната “, призна Найденов. „ На това би трябвало да се направи разбор и да се извърши инспекция “.

„ Ако има отговорен той би трябвало да понесе лична отговорност, оставките няма да решат казуса “, счита някогашният аграрни министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР