През август месец жителите на район “Оборище бяха поканени да

...
През август месец жителите на район “Оборище бяха поканени да
Коментари Харесай

Сердика Център и Район Оборище ще почистят избраните от местните граждани локации с помощта на доброволци в деня на София

През август месец жителите на регион “Оборище ” бяха поканени да попълнят особено основана анкета на уеб страницата на общината, на която да посочат най-замърсените съгласно тях местоположения в региона. След едномесечно гласоподаване те дефинираха десетте най-проблемни места в региона. През миналата седмица администрацията на регион „ Оборище “ и чиновниците на Сердика Център почистиха две от тях.

Сердика Център почистиха градинката през централния вход на комерсиалния център, зад спирката на автобусните линии на 413, 9 и 305.

Служителите от всички отдели на регион “Оборище “, дружно с управлението – зам.-кмет Арсени Вълчинов, зам.-кмет Надежда Бобчева, секретар Иван Динчев, почистиха градинката към спектакъл СФУМАТО.

От двете местоположения бяха събрани и изхвърлени повече от 30 чувала с отпадък .

На 17 септември , Денят на София, от 11:00 часа , всеки може да се включи в почистването на останалите 8 местоположения, като от общината ще обезпечат всички нужни такъми – чували и ръкавици, а от Сердика Център са планували и дребни благодарствени еко дарове за всички доброволци. Ето и цялостния лист, като може да посетите най-удобната за вас:

· Градинка „ Кюлуците “ и междубликови пространства;

· Детска площадка „ Хълмчето “

· Детска площадка против площадка „ Хълмчето “ на ул. „ Богдан “, до блокове 34-38

· Градинката на ИСУЛ, до Спешен център

· Детска площадка на ул. “Султан тепе “

· Детска площадка до църквата „ Света Параскева “

· Военна академия – събирателен пункт пред паметника на Васил Левски

· Площадка на ул. “Попова шапка “

Организаторите на акцията се надяват това да бъде единствено първата точка от взаимните старания на жители, институции и бизнес, вдъхновявайки локалните поданици да се включват и в бъдещите начинания. Така с времето почистените местоположения в региона ще се усилват, създавайки една по-добра среда на живот.

Инициативата е част от дълготрайната акция на комерсиалния център за опазването на околната среда и възстановяване метода на живот в региона. Със своята акция Nature of Gratitude, Сердика Център приканва хората да бъдат част от опазването на околната среда, поддържайки своя град чист и привлекателен. Като част от самодейността в годините комерсиалният център е съдействал за обновяването на редица междублокови пространства, озеленяване на улици и алеи.

Район „ Оборище “ се стреми да основава повече начинания, в които жители, институции и бизнес се сплотяват. Следващата стъпка на плана е да се включат и децата от учебните заведения в региона, като към този момент има интерес и текат записвания. Само персоналният образец на възрастните, води до вярно държание на децата във връзка с запазване на средата, в която живеем.

Повече за събитието, както и точките за разчистване на 17 септември, може да научите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР