През април градските магистрати признаха за виновен и осъдиха на

...
През април градските магистрати признаха за виновен и осъдиха на
Коментари Харесай

Втора експертиза не успя да докаже, че Семерджиев е шофирал след употреба на дрога

През април градските магистрати признаха за отговорен и осъдиха на 20 години затвор при в началото непоколебим режим 35-годишния някогашен футболист за катастрофата от м.г. на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две девойки. В момента Семерджиев апелира присъдата пред втора инстанция. В началото на ноември по искане на отбраната му беше назначена втора токсикологична експертиза.

Вещите лица, създали експертизата, показаха в съда през днешния ден,  че не може да се каже сигурно по кое време тъкмо Георги Семерджиев е използвал метаамфетамин.

" Без да е взета проба урина, каквато проба няма, не може да се каже стеснен период. Може да се каже, че опиатите са взети до 48 часа преди проучването. С ангажимента, че този интервал е подобен ", разясниха специалистите.

Не може да се каже и какво е количеството признат опиат, както и по какъв начин е повлияло това на Семерджиев. Причината  - не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и проучване на урината, с цел да си създадат нужните изводи.

Самата проба е задоволително постоянна, с цел да може да се изследва количеството, даже месеци по-късно и даже да е отваряна, само че единствено в случай че тестът е съхранявана вярно и е замразена. 

Съдът дефинира да се изиска информация дали има още кръвна проба от Александровска болница.

На първа инстанция имаше две експертизи - едната сподели съществуване на опиати, другата - отхвърли.

Според специалистите измежду използването на амфетамин и метаамфетамини се следи демонстрация на възприятие за непобедимост, свръхактивност и податливост към високорисково държание. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до държание, което заплашва живота на използвала опиат и близките.

В залата се очакваше през днешния ден резултат и от спомагателната ДНК експертиза, която не е подготвена. 

Двете свидетелки по делото по отношение на изказванието на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях и през днешния ден не се явиха на съвещанието.

В правосъдната зала стана ясно, че едното момиче е показало документ, че не може да участва по уважителни аргументи - отвън страната е доникъде на декември. Другото момиче не е намерено и не е призовано. Още за предходното съвещание са я търсили на адрес, само че се е оказало, че не живее там, а за съседите е непозната. Търсили я и по телефон, само че операторът казвал, че номерът е неверен или повърхностен.

Адвокатът на Семерджиев поема ангажимент да докара на идващото съвещание свидетелката, която към този момент остава неоткриваема за съда. Очаква се тогава резултат и от техническа експертиза.

Следващото съвещание по делото ще бъде на 25 януари от 09:30 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР