През април 2018 година, доставките от петте брандови производители на

...
През април 2018 година, доставките от петте брандови производители на
Коментари Харесай

Доставките на ноутбуци през април 2018-та са намалели с почти една трета

През април 2018 година, доставките от петте брандови производители на ноутбуци са намалели с съвсем една трета спрямо предходния месец. При това, на годишна база доставките са се нараснали с 3%, регистрират специалистите на Digitimes Research.

Специалистите не считат, че е регистриран растеж в символ за възобновяване на PC пазара. Според тях, това е по-скоро удостоверение за запазващата в бранша неустановеност. На база на това съмненията на доставките са станали по-остри, в сравнение с нормално.

Априлските доставки на HP Inc. са се оказали доста по-малко от мартенските, само че спрямо април 2017 година, разработчикът е постигнал двуцифрен растеж на доставките. Dell предишния месец изпревари Lenovo. Тя излезе на второ място по доставки на ноутбуци в света. Експертите означават, че от началото на 2018 година Dell е съумяла да изпревари китайския си съперник два пъти.
Lenovo, на фона на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, както и продължаващата в компанията метаморфоза, падна в класацията на водещите снабдители на портативни компютри на трето място.

Що се отнася до ODM-компаниите, то при тях месечния спад на доставките през април възлиза на 27%. В най-големия контрактен производител, избран от Quanta, се трансформира компанията Compal Electronics. Специалистите свързват напредъка с обстоятелството, че броят на поръчките от страна на американските клиенти не е намалял толкоз при Compal, като при Quanta.

По-рано специалистите на Digitimes Research прогнозираха, че през второто тримесечие на 2018 година, световните продажби на лични компютри ще спаднат до най-ниското си равнище. За цялата 2018 година ще бъдат пуснати с 3-5% по-малко устройства, в сравнение с през 2017-та.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР