През 2025 г. приключваме изграждането на АМ Хемус“ от София

...
През 2025 г. приключваме изграждането на АМ Хемус“ от София
Коментари Харесай

Нанков: АМ „Струма” ще бъде завършена през 2023 г., а АМ„Хемус” – 2025 г.


През 2025 година завършваме построяването на Автомагистрала „ Хемус “ от София до Варна, а 2023 година приключваме Автомагистрала „ Струма “. Това разгласи министърът на районното развиване Николай Нанков пред бТВ. По думите му за трасето от Автомагистрала „ Хемус ” до разклона до Тетевен има подписан контракт.

„ Проектира се, уповавам се 2018 година да стартираме с действителното създаване. До разклона Плевен – Ловеч, дължината е 50 км, има 3 сектора, които сега се проектират. През 2018 година, в случай че тръжните процедури минат без обжалване, можем да стартираме с построяването на тези нови 50 км. Със сигурност в идващите 3 години автомагистралата би трябвало да задмине Ловеч. Надявам се 2021 – 2022 година правите до Велико Търново ще бъдат приключени “, посочи министърът.

Във връзка с построяването на Автомагистрала „ Струма “ Нанков разгласи: „ В цялост за „ Струма “ приказваме за 2023 година, с тежкия сектор – Кресненското дефиле като процедури и строителство. За това трасе сме се спрели сега на по този начин наречения „ полуизточен вид “. При него придвижването в посока Кулата ще се реализира в дефилето, а придвижването в посока София ще се реализира източно от дефилето. И от икономическа, само че най-много от позиция пътна сигурност и скорост на осъществяване, това е най-оптималният вид “.

Нанков изясни, че ще има 5 пътни възела и две връзки, с които ще можем да прекосяваме от едното трасе в другото.

Още следващата година ще бъде пуснат 25-километровият сектор до Сандански.

Министърът на районното развиване увери, че санирането по националната стратегия продължава. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР