През 2023 година Главната инспекция по труда е регистрирала, в

...
През 2023 година Главната инспекция по труда е регистрирала, в
Коментари Харесай

Огромен брой злополуки и инциденти в работна среда през 2023 г.

През 2023 година Главната ревизия по труда е записала, в системата си, 540 злополуки и произшествия, по време на работа. 157 от тях са довели до гибел, а 85 до неработоспособност или тежко пострадване.

Строителството, превозът и тежката добивна промишленост остават най-рисковите браншове. В полемика с бизнес и синдикати за предварителна защита на трудовия травматизъм, Главната ревизия постави начало на национална акция " Прибери се вкъщи след работа! Там някой те чака ".

Данните на Инспекцията демонстрират, че 18 от злополуките са настъпили при пътнотранспортни катастрофи. 80 са били инфаркти и инсулти. При 60 броя става въпрос за необезопасени машини и неправилни дейности на служащи. 123 от злополуките са разследване от рухване от височина. 107 са прилепяне, премазване, смачкване, 36 са при удар от падащ предмет, 17 - проваляне от електрически ток, 5 от затрупване със земна маса.

Директорът на Инспекцията Екатерина Асенова акцентира: " Ние беседваме с служащите, с директните им ръководители, с длъжностни лица. Нещото, което ни прави усещане и те го споделят, е, че по-скоро обезпечените персонални защитни средства, групови средства за отбрана, по някакъв метод им пречат по-бързо да си свършат работата. Злополуките, това, което следим мното постоянно, стават освен заради неведение, само че и напълно умишлено ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР