През 2023 година Ford спира производството на популярния субкомпактен хечбек

...
През 2023 година Ford спира производството на популярния субкомпактен хечбек
Коментари Харесай

Ford праща Fiesta в историята

През 2023 година Ford стопира производството на известния субкомпактен хечбек Fiesta, удостовери компанията през днешния ден. След 48 години на пазара и 4,8 милиона продажби Fiesta ще бъде заместен от електрическата версия на Puma, която ще се създава в Крайова, Румъния.

Ford осъществя девет генерации на шлагера Fiesta през годините, като сега се създава единствено версията с пет порти в Кьолн и от компанията потвърдиха, че тази версия на модела ще остане на конвейера до лятото на идната година. Също през 2023 година в историята ще отиде и спортната Fiesta ST.

Краят на производството на Fiesta ще означи още един значим миг в развиването на автомобилния колос - следващата година ще пристигна и краят на производството на мотори с вътрешно горене в един от най-важните фабрики на марката отвън Щатите. Плановете на Ford плануват в идващите 6 години в Кьолн да бъдат създадени 1,2 милиона електрически коли.
 Заводът в Крайова става част от електрическото бъдеще на Ford Заводът в Крайова става част от електрическото бъдеще на Ford
До 2024 година Ford ще стартира три нови модела леки коли и четири лекотоварни модела - всички те електрически.
 Ford сподели електрически ван с 2000 конски сили Ford сподели електрически ван с 2000 конски сили
По-рано тази година Ford спря производството на Mondeo - един от най-популярните модели в сегмент D на европейския пазар.
 Ford стопира производството на Focus през 2025 година Ford стопира производството на Focus през 2025 година
А от пролетта на 2023 година от гамата на Ford на европейските пазари ще отпаднат и най-големите и просторни леки коли - S-Max и Galaxy, като към този момент не са планувани техни директни наследници.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР