През 2023 г. инфлацията продължава да оказва влияние върху финансовото

...
През 2023 г. инфлацията продължава да оказва влияние върху финансовото
Коментари Харесай

Как могат да се изкарат пари по време на рецесия според финансови експерти

През 2023 година инфлацията продължава да оказва въздействие върху финансовото богатство на американците. Първоначалните прогнози за идна криза обаче се изместват към прогнози за последователно икономическо пригаждане на стопанската система на Съединени американски щати.

Задачата на изтъкнатите финансови консултанти, включени в тазгодишния лист на CNBC FA 100, е да интерпретират тези стопански вероятности за своите клиенти и да разработят ефикасни капиталови тактики.

Брайън Спинели, съ-главен капиталов шеф в Halbert Hargrove Global Advisors в Лонг Бийч, Калифорния, който заема позиция № 8 в тазгодишния лист, означи:

Спинели акцентира, че вложителите постоянно минават през няколко капиталови цикъла и решенията им във връзка с акциите, облигациите и други аспекти на портфейлите им може не постоянно да подхождат на краткосрочните пазарни трендове. Той съобщи:

Тъй като инфлацията доближи най-високата си точка от четири десетилетия насам и Федералният запас увеличи лихвените проценти в отговор на ценовите скокове, други финансови консултанти също наблюдават деликатно капацитета за спад.

Дейвид Риа, президент на Salem Investment Counselors в Уинстън-Салем, Северна Каролина, който заема 27-мо място в тазгодишния лист на CNBC FA 100, означи:

Според Риа това евентуално закъснение към този момент е отразено в перспективните стопански индикатори.

Независимо дали това ще се трансформира в пълномащабна криза, или в по-лека икономическа промяна, специалистите считат, че вложителите имат учредения за оптимизъм във връзка с актуалните пазарни вероятности.

За новите вложители, изключително за по-младите хора като неговите внуци, Реа нормално предлага индексни фондове:

От 2007 година насам тактиката на Салем се концентрира върху избора на добре открити, висококачествени акции за дълготрайно държане. Някои от имената в портфейла им включват Apple, Microsoft, Nvidia, Amazon, Гугъл, Berkshire Hathaway и Pepsi. Компанията е продала и част (20-25%) от акциите, чиято стойност се е нараснала с 200% през тази година, с цел да обезпечи тези облаги.

В случай на стопански спад, който да повлече пазара надолу, тези акции на “ ” може да претърпят известни усложнения, означи Риа. Той обаче увери клиентите си, че тези акции евентуално ще се възстановят доста в границите на три до пет години.

Тъй като икономическите условия се трансформират, специалистите допускат, че в областта на закрепения приход се появяват нови благоприятни условия.

Възвръщаемостта на паричните средства сега е най-висока отпреди финансовата рецесия през 2008 година, като лихвени проценти от 5% или повече се оферират посредством някои онлайн спестовни сметки или фондове на паричния пазар.

Наличието на запас, еднакъв на 12-месечните разноски в брой, може да послужи като буфер против нуждата от продажба на вложения при положение на пазарна рецесия, поучава Спинели.

Източник

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР