През 2023 г. Биткойн отбеляза стабилен подем, като постигна забележителна

...
През 2023 г. Биткойн отбеляза стабилен подем, като постигна забележителна
Коментари Харесай

Цената на Биткойн скочи със 160% през 2023г. – ето кои пазари са начело

През 2023 година Биткойн означи постоянен напредък, като реализира забележителна възвръщаемост от 160%. Това, което е завладяващо, са отчетливите разлики в представянето на територията на другите райони. 

Търговските сесии в Съединени американски щати се обрисуват като отличник, реализирайки забележителен растеж от 75%, твърдо установявайки господството на BTC в областта на цифровите активи през тази година.  

За разлика от Съединени американски щати, в Европейски Съюз се следи похвална възвръщаемост от 37%, заемайки междинна позиция. В същото време азиатският пазар, въпреки и забележителен, изостава с 22% възвръщаемост през същия интервал.

Това, което си коства да се означи, е паралелното показване на пазарите в Европейски Съюз и Съединени американски щати през по-голямата част от годината. Те се отразяваха взаимно със сходни проценти на възвръщаемост, които до октомври се колебаеха към 35%.

Значителна смяна обаче настъпи, когато пазарът в Съединени американски щати направи изразителен завой, навлизайки в извънредно бича фаза, която затвърди преобладаващата му позиция.  

От друга страна, азиатският пазар се сблъска с провокации, преживявайки негативни кумулативни търговски сесии през юни и септември, което способства за третото му място в този сюжет.

Към момента на писане на публикацията цената на Биткойн се колебае към $43,000, което отразява 4.1% растеж на седмичната графика и 14.7% растеж за последните 30 дни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР